19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăEurodeputații PSD vor demisia lui Cîțu. Cum au ajuns la această concluzie

Eurodeputații PSD vor demisia lui Cîțu. Cum au ajuns la această concluzie

Acest for este cel care va aproba inclusiv PNRR-ul țării noastre, „premierul fiind ocupat să cumpere voturi pentru Congresul PNL”.

„Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Slovacia şi Spania sunt ţările care au de ieri aprobarea ECOFIN (Consiliul miniştrilor de Finanţe – n.r.) pentru a primi finanțare pentru planurile individuale de redresare şi reziliență, în timp ce imaginea României și viitorul cetățenilor noștri sunt jucate la ruletă de cel care ar trebui să fie premier și ministru interimar de Finanțe. Florin Cîțu însă îmbracă haina de prim ministru doar pentru a face rectificarea bugetară conform intereselor candidatului la președinția PNL. Îi reamintim că în timp ce domnia sa era ocupat cu primarii PNL din Teleorman, scaunul țării noastre la Consiliul miniştrilor de Finanțe a fost precum buzunarul românilor în timpul acestei guvernări: gol”, susțin eurodeputații social-democrați.

Delegația PSD din Parlamentul European solicită premierului să dea urgent explicații pentru „absența rușinoasă” a României de la ECOFIN, dar și în legătură cu stadiul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Banii din PNRR și cei din bugetul de stat sunt ai românilor, nu ai unui partid sau ai unor filiale care decid să sprijine un candidat sau altul la șefia PNL. Mai mult, imaginea României și apărarea intereselor naționale nu pot fi puse la îndoială doar pentru că premierul este ocupat cu o campanile electoral în propriul partid, folosind resursele și instituțiile statului român. Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunitățile locale din România, iar PNRR trebuie să fie prioritate absolută pentru guvernarea de dreapta. Din păcate, a trebuit să fie revocat ministrul Finanțelor ca să aflăm că Executivul a cerut oficial o nouă amânare a depunerii PNRR, încă din 15 iunie, dar nimeni din actuala Coaliție nu a comunicat nimic opiniei publice. Domnule Florin Cîțu, guvernați sau plecați!”, arată reprezentanții Delegației Române S&D.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă