35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăDrulă, la Congresul USR PLUS: Luptă cu un sistem anchilozat

Drulă, la Congresul USR PLUS: Luptă cu un sistem anchilozat

Deputatul Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a declarat, la Congresul USR PLUS, că în lupta cu „un sistem anchilozat” este nevoie „de un anumit fel de atitudine” şi de capacitatea de a-l înfrunta.

Drulă a pledat în favoarea listei „USR PLUS la Guvernare 2024”, candidată la alegerile pentru Biroul Naţional al partidului, listă pe care figurează şi Dan Barna.

„Vreau să mulţumesc tuturor pentru mesajele din aceste zile, de încurajare, de apreciere pentru munca pe care am făcut-o la Ministerul Transporturilor şi pentru rezultatele pe care le-am avut acolo. Politica e câteodată nedreaptă şi asta pentru că se văd doar oamenii din faţă. Acele rezultate au fost obţinute împreună cu o mare echipă în spatele meu, care în sensul cel mai larg sunteţi voi, toţi membrii USR PLUS. În alte sensuri este echipa mea de la minister şi în altă privinţă sunt oamenii pe care îi vedeţi aici. Ei sunt echipa mea şi vă îndemn să îi votaţi”, a spus el.

Discursul a fost urmat de aplauze, iar deputatul l-a îndemnat pe Dacian Cioloş, proaspăt ales preşedinte al partidului, să aplaude la rândul său: „Poţi să aplauzi, Dacian, e ok”.

Drulă a evidenţiat susţinerea pe care a primit-o din partea fostului vicepremier în lunile în care partidul s-a aflat la guvernare.

„Un om-cheie din această echipă – şi am spus povestea asta în alegerile care s-au încheiat aseară – a fost Dan Barna, care mi-a fost alături în aceste nouă luni. Şi e important să înţelegem că fără alegerile potrivite la momentele potrivite, nu putem obţine acele rezultate. Eu simt că munca şi ce am reuşit, şi admiraţia pe care o avem noi pentru munca de la Ministerul Transporturilor se datorează unor alegeri bune pe care le-am făcut mai demult. Vă invit pe toţi (…) să îi votaţi pe aceşti oameni de aici, care sunt oameni minunaţi, care au îndrăzneala să se lupte cu un sistem anchilozat, care au acel curaj al omului care a venit din zona civilă şi se bate cu un sistem mult prea învechit şi care cu o mie de feţe, cu ticăloşia lui, ni se opune să avem o viaţă bună în România. Ca să răzbim acolo, e nevoie de un anumit fel de atitudine, de reflexe de a nu negocia prea mult cu răul şi de a-l înfrunta”, a afirmat el.

În momentul în care a revenit la tribună, Cioloş a declarat că apreciază munca lui Cătălin Drulă şi că îi urează succes.

„Şi ca să îi răspund lui Cătălin Drulă, vreau să îl aplaud şi îl aplaud pe bune pentru ceea ce a făcut. Şi urez succes şi colegilor lui de pe listă şi tuturor colegilor”, a spus el. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Iohannis, întâlnire de ultimă oră la Madrid, cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele Klaus Iohannis are, joi, o întâlnire bilaterală cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, în marja participării la summitul NATO de la Madrid, transmit...

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022. Anunțul în acest sens este transmis, la...

Misterele tradiționale de la examenele naționale

Avem din nou diferențe de peste două puncte după recorectarea tezelor de la Evaluarea Națională. Sunt ceva mai puține în acest, 17, după cum a...
Ultima oră
Pe aceeași temă