16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Dragoș Preda (PNL): Clotilde Armand taie finanțările la cel mai mare spital de copii din țară

Vicepreședintele PNL Sector 1, Dragoș Preda, avertizează că sectorul 1 nu are numai problema șobolanilor și a gunoaielor neridicate, din cauză că primarul ales nu vrea să plătească facturile dintr-un contract legal, ci și Spitalul Clinic de Urgență Grigore Alexandrescu este deposedat de finanțările convenite în anii trecuți. ”Am avut deja mai multe discuții, una foarte importantă cu dr Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, o unitate medicală de maximă importanță nu doar pentru sector, ci pentru tot Bucureștiul și toată regiunea. E un spital care tratează 800-1000 de copii pe zi, iar tăierea finanțării afectează direct funcționarea lui, este vorba despre activitatea curentă, plata utilităților, funcționalitatea clădirilor, verificările curente. Clădirile astea depind efectiv de fondurile alocate de Primărie, iar ele trebuie deblocate de urgență”, a spus Dragoș Preda, conform Evz.
După ieșirea pe televiziuni a directorului Alexandru Ulici, de la Spitalul Alexandrescu, din iarnă, Nicușor Dan a promis că va prelua sarcinile financiare la Primăria Capitalei. Nu s-a întâmplat nimic, spun sursele medicale.
Banii de la Primăria sectorului 1 erau folosiți la investiții.
Dragoș Preda este tânărul care, într-o franceză impecabilă, i-a amintit lui Clotilde Armand, la ultima ședință de Consiliu, că trebuie să respecte un contract în vigoare, dacă nu să plece acasă.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă