17.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Dragnea: „Din câte am înţeles eu, Kovesi conduce Parchetul General”

Preşedintele PSD consideră că Parchetul General este condus, neoficial, de fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Pe de altă parte, Liviu Dragnea susţine că se încearcă deschiderea unui dosar penal pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Aşa cum nu am spus nici la încheierea evaluării cu Kovesi. Asta e o întrebare retorică. Dar hop dosar penal. Vor să-i deschidă dosar penal şi domnei ministru de Interne. Din câte am înţeles eu, Kovesi conduce Parchetul General. Planul e făcut la zona Cotroceniului, nu ştiu dacă în clădirea Cotroceniului. Aceşti domni şi doamne care mi-au făcut atât rău. Eu sper că va câştiga democraţia. Cred că va câştiga democraţia. Democraţia nu înseamnă anarhie. Înseamnă şi reguli, respectarea Constituţiei, drepturilor fundamentale, statului de drept, fiecare instituţie să rămână în matca constituţională şi legal[. Democraţie înseamnă că preşedintele nu-şi permite să ceară unui partid să îşi schimbe liderul, să incite la violenţă, să facă presiune asupra judecătorilor”, a spus liderul PSD la postul Antena 3.

„Este incalificabil. În orice ţară din Europa un miting neautorizat şi când apar violenţe intervin forţele de ordine. La noi Iohannis a încurajat aceste violenţe, i-a cerut domnului Lazăr să înceapă o anchetă pe jandarmi. În baza legii Iohannis (a cerut – n.r.). Aţi auzit vreo anchetă pe cei care au produs violenţele? Atunci e atât de greu de înţeles ce se întâmplă ca să timoreze forţele de ordine. Dacă #rezist intră la Cotroceni, forţele de ordine ce o să facă – o să le spună intraţi”, a declarat, duminică seară, Liviu Dragnea.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă