10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Demisia şefului STS, pe masa lui Iohannis

„În cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, preşedintele Klaus Iohannis va informa membrii CSAT pentru a lua act de această demisie”, potrivit sursei citate. 

Generalul locotenent Ionel Sorinel Vasilca a demisionat din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), în contextul scandalului creat în cazul crimei de la Caracal.

El a anunțat că și-a depus demisia „pentru a nu afecta prestigiul instituţiei”.

,,Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112.

Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției.

General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca”, se arată în comunicatul transmis de fostul șef STS.

Ultima oră
Pe aceeași temă