10.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

De ce a renunțat Dragnea la jandarmi la audierile de la DNA. Carmen Dan răspunde

Carmen Dan a fost întrebată, la Mamaia, unde a mers să verifice stadiul pregătirilor pentru minivacanţa de 1 Mai, de ce a existat o schimbare de atitudine şi de ce preşedintele PSD Liviu Dragnea nu a mai fost însoţit de jandarmi vineri, la sediul DNA, cum s-a întâmplat de fiecare dată când acesta a venit la DNA, şi a răspuns că de suplimentarea dispozitului se ocupă conducătorul misiunii respective.

“Dispozitivul Jandarmeriei este unul flexibil. Dacă aţi fost atentă în acea zonă de intervenţie, aţi constatat că de fiecare dată când a fost necesar să suplimentăm dispozitivul Jandarmeriei, am acţionat. Asta nu o face ministrul, vreau să înţelegeţi, o face conducătorul misiunii şi al activităţii care ulterior şi răspunde pentru modul în care a fost dimensionat acest dispozitiv. Când avem adunări în zona unor obiective sau în zona unor instituţii publice, atunci jandarmii sunt atenţi şi pe latura de asigurare a ordinii publice, în afara de dispozitivul de regulă este zona de pază a acelor instituţii”, a spus Carmen Dan.

Întrebată din nou de jurnalişti dacă are o explicaţie concretă, Carmen Dan a spus: „Eu cred că v-am răspuns”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat la DNA, vineri seară, spunând că a fost cheamat de către procurori pentru a fi anunţat că i-a fost aprobată solicitarea de a-i fi pusă la dispoziţie o copie a dosarului, în format electronic. Spre deosebire de celelalte dăţi în care s-a prezentat la DNA, Liviu Dragnea nu a mai fost flancat nici de jandarmi, nici de gărzi de corp. 

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. 

Ultima oră
Pe aceeași temă