19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Daniel Dragomir cere revocarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi

Cerem domnului ministru Tudorel Toader să propună de îndată Președintelui României revocarea Procurorului Șef al DNA, doamna Laura Codruța Koveși, procuror care își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministrului Justiției – potrivit art. 132 din Constituție.

Considerăm că orice altă soluție în afara propunerii de revocare a doamnei Laura Codruța Koveși constituie un act de recunoaștere, asumare și legitimare a actelor și faptelor abuzive comise de către procurorii aflați sub directa coordonare a procurorului șef al DNA și, implicit, sub autoritatea Ministrului Justiției.

Falsificarea și trunchierea probelor, influențarea și șantajarea martorilor, arestările preventive abuzive, imixtiunea și intimidarea celorlalte puteri ale statului trebuie să înceteze!

Teroarea instituită de procurori trebuie să ia sfârșit de îndată! Se impune ca DNA-ul și procurorii din România să își desfășoare activitatea în limitele stabilite de Constituție, “potrivit principiului legalităţii și al imparţialităţii”.

Solicităm Ministrului Justiției să întreprindă de îndată toate acțiunile necesare pentru restabilirea supremației Legii, pentru revenirea la separația și echilibrul puterilor în stat și pentru ocrotirea Drepturilor Omului în România!

În acest context, amintim Președintelui României – Domnul Klaus Werner Iohannis și Ministrului Justiției – Domnul Tudorel Toader că “În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.” – Constituția României art. 1 alin. 5, și le solicităm să acționeze în consecință!

Ultima oră
Pe aceeași temă