11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Dăncilă: Un preşedinte dictator este de fapt premierul României

Românii îşi doresc un preşedinte care să răspundă la problemele şi întrebările lor, a mai spus Dăncilă, conform Agerpres.

„Ceea ce vedem în aceste zile ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi. Vedem un preşedinte dictator, un preşedinte care vrea să conducă de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale, vedem un preşedinte care este, de fapt, premierul României, vedem un preşedinte care vrea ‘Parlamentul meu’, un preşedinte care vrea ‘comisarul meu’, şi mă întreb: atunci, noi, ceilalţi români, unde suntem?

Dumneavoastră unde sunteţi? Unde sunteţi în deciziile preşedintelui? Oare deciziile lui sunt bune pentru noi, sunt bune pentru această ţară? (…) Vedem un preşedinte care s-a dus ca domnul diriginte cu elevul de mână să le spună ce să facă, să gireze pentru aceste măsuri împotriva oamenilor, vedem un preşedinte care a încălcat şi continuă să încalce Constituţia”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Fostul prim-ministru a afirmat că nu a înţeles de ce Klaus Iohannis a participat la învestirea în funcţie a ministrului Afacerilor Interne, în contextul în care duminică vor avea loc alegeri prezidenţiale, dar şi la învestirea ministrului Justiţiei.

„Am înţeles prezenţa preşedintelui Iohannis la instalarea ministrului de la Ministerul Apărării Naţionale, de la Ministerul Afacerilor Externe, dar mă întreb şi eu, ca mulţi români din această ţară, ce a căutat preşedintele României la instalarea ministrului Afacerilor Interne, când este candidat şi duminică avem alegeri prezidenţiale?

Ce a căutat candidatul Iohannis la instalarea ministrului Justiţiei, când pe data de 12 are proces pentru cele şase case? A vrut să arate că el i-a instalat, ‘Aveţi grijă, eu v-am adus aici, la ordinele mele trebuie să răspundeţi’.

Dar noi nu vrem acest lucru, noi vrem ca preşedintele să răspundă la întrebările românilor, la problemele lor, la provocările care apar pentru această ţară”, a mai spus candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Viorica Dăncilă a participat vineri, la Târgu-Jiu, la o întâlnire cu membrii şi conducerile PSD din judeţele Olteniei, dar şi cu parlamentari din zonă. Printre cei care au însoţit-o s-au aflat şi foştii miniştri Petre Daea şi Eugen Teodorovici.

Ultima oră
Pe aceeași temă