13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă: Justiţia trebuie făcută de magistraţi, nu de preşedintele României

Dăncilă: Justiţia trebuie făcută de magistraţi, nu de preşedintele României

Dăncilă spune că Justiţia trebuie făcută de magistraţi, nu de preşedintele României.

Viorica Dăncilă a participat, joi după-amiază, la un miting electoral în localitatea Murfatlar din judeţul Constanţa.

Preşedintele PSD le-a spus celor prezenţi la eveniment că preşedintele României trebuie să fie un exemplu pentru fiecare cetăţean şi trebuie să respecte legea.

“Câţi români şi-au permis ceea ce şi-a permis preşedintele României să încalce Constituţia şi să vrea desfiinţarea unui partid politic,într-un stat membru al Uniunii Europene? Nici un român. Dacă unul dintre dumneavoastră aţi fi încălcat Constituţia, imediat ceilalţi ar fi spus aţi încălcat legea şi trebuie să fiţi sancţionaţi. Iar preşedintele României trebuie să fie un exemplu pentru noi toţi, un exemplu pentru respectarea legii, să nu intervină în justiţie. Un preşedinte care cere demiterea şefului DIICOT, un preşedinte care intervine în justiţie şi cere desfiinţarea unei secţii a Justiţiei, nu este un preşedinte corect, nu este un preşedinte care să vrea cu adevărat o justiţie independentă. Justiţia trebuie făcută de magistraţi, nu de preşedintele României şi nici de un preşedinte care este liderul de fapt al unui partid politic”, a declarat Dăncilă.

Ea a mai afirmat că România nu se conduce de la Palatul Cotroceni, ci din mijlocul oamenilor.

“Pornim la o luptă împreună. Nu este numai lupta mea, Viorica Dăncilă, este lupta fiecăruia dintre noi şi trebuie să vorbim cu cât mai mulţi oameni, România trebuie să fie  a românilor, România nu mai trebuie împărţită între buni şi răi, România nu trebuie să mai aibă guvernul meu şi ceilalţi, România trebuie să aibă lideri care să vină în mijlocul dumneavoastră, să dialogheze şi să vă respecte. România nu se conduce de la Cotroceni, România se conduce din mijlocul oamenilor”, a spus liderul PSD.

Dăncilă a mai declarat Iohannis a contribuit la căderea Guvernului şi acum a plecat din ţară, întrebându-se dacă aceasta este responsabilitatea şi grija faţă de oameni.

“Îl invit pe candidatul Iohannis să vină în mijlocul oamenilor nu numai în reuniunile organizate. Îl invit pe candidatul Iohannis să lase interesul personal şi interesul electoral şi să se gândească la oameni şi la ţara pe care trebuie să o reprezinte cu demnitate. Îl invit pe candidatul Iohannis să dea dovadă de responsabilitate. A contribuit la dărâmarea Guvernului si acuma a plecat din ţară, iar mâine, poimâine poate nu avem bani de pensii, salarii sau să luăm deciziile bune pentru români în prag de iarnă. Asta este responsabilitatea, asta este grija faţă de oameni? Nu, acesta este dispreţul faţă de oameni şi ne-a arătat destul dispreţ pentru acum”, a precizat Dăncilă.

Liderul PSD se află joi în turneu electoral în judeţul Constanţa. Candidatul social-democraţilor la alegerile prezidenţiale s-a aflat dimineaţa, la Ciobanu, iar seara va fi prezent la un eveniment similar la Casa de Cultură din Constanţa.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă