13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Dăncilă spune că PSD ar încerca suspendarea lui Iohannis, dar nu vrea să lase România în haos

Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că PSD ia în calcul suspendarea din funcție a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că ea nu agreează această idee întrucât suspendarea șefului statului ar adânci actuala criză politică.

„O să luăm în calcul şi acest lucru. Avem acest instrument, o să discut şi cu colegii mei, luăm în calcul suspendarea preşedintelui pentru că, atâta timp cât cer fiecărui cetăţean să respecte Constituţia, nu poate ca cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalţi să încalce legea fundamentală. Deja în România avem o criză, avem o criză din punct de vedere instituţional, avem o criză din punct de vedere al legilor şi actelor normative pe care trebuie să le adoptăm, avem o criză din punct de vedere al stabilităţii şi al încrederii pe care alte state trebuie să o aibă în România, şi avem un preşedinte care lasă toate aceste lucruri şi pleacă într-o vizită”, a declarat, duminică seară, Viorica Dăncilă, referindu-se probabil la vizita pe care președintele Iohannis o va efectua luni și marți în Japonia.

„Normal ar fi, în urma acţiunilor preşedintelui, să începem demersurile pentru suspendare a preşedintelui, pe de altă parte, sunt un om care ţin la această ţară şi îmi pasă foarte mult de ceea ce se întâmplă. Dacă pe lângă instabilitatea dată de moţiunea de cenzură de cădere a acestui guvern, venim şi cu suspendarea preşedintelui, mi-e teamă că adâncim şi mai mult ţara în haos. Deci vom lua în calcul aceste două lucruri”, a susținut Viorica Dăncilă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă