11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Dan Barna: Unele pensii speciale pot fi eliminate, altele nu

Dan Barna a susținut că pensiile magistraților și ale militarilor trebuie să rămână în vigoare, întrucât ”există tratate internaţionale şi hotărâri de Curte Constituţională”.

Președintele USR a făcut această precizare după ce a avut, vineri, o discuție cu premierul Ludovic Orban şi cu liderul PLUS, Dacian Cioloş, în care s-a atins și subiectul pensiilor speciale.

„A fost atins doar marginal în discuţie subiectul pensiilor speciale, urmează să revenim asupra lui cu punctele de vedere ale Alianţei. Vom avea un punct de vedere pe care îl vom prezenta în întâlnirile periodice pe care o să le avem cu premierul Orban. Subiectul este undeva în zona unor impozitări, unor plafonări, acolo unde legislaţia permite, evident, noi am solicitat şi mesajul pe care l-am transmis constant, eliminarea acelor categorii de pensii speciale care nu au nicio justificare. Nu vor putea fi eliminate pensiile speciale în zona magistraţilor, a armatei, pentru că acolo avem şi tratate internaţionale, avem şi hotărâri de Curte Constituţională. Dincolo de asta, la alte categorii profesionale care într-adevăr au ponderi mai mici se poate discuta. La parlamentari – fără îndoială, total de acord. Este o poziţie pe care USR o are constant”, a declarat Dan Barna.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă