15.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Dan Barna despre Chirică: Are excese pesediste

„La Iaşi, e o situaţie particulară pentru că actualul primar al Iaşiului, deşi a evoluat, să spun aşa, politica ca tip de geacă din păcare are excese pesediste. Adică nu mai are geacă roşie, are geacă galbenă. E o metaforă cunoscută cu nişte preşedinţi de partide care schimbă nişte geci de o culoare sau alta. Domnul Chicica deşi şi-a schimbat tricoul roşu cu tricoul galben şi-a păstrat, din păcate pentru el şi pentru PNL, a apăstrat apucăturile PSD-iste”, a declarat Dan Barna la Digi24, luni seară, comentând situația de la Iași, unde bugetul este blocat.

Barna a arătat că la Iaşi, consilierii locali ai USR PLUS au şapte întrebări pentru care aşteaptă răspunsul, înainte de a vota bugetul local și că au și unele condiții.

„Colegii mei din USR PLUS Iaşi au  propus, pentru a vota acel buget, nişte condiţii, nişte criterii de super bun simţ, care sunt aşa: transparentizarea contractelor primăriei, concursuri pentru arhitectul-şef, concursuri pentru city manager, adică nişte cerinţe care în toată lumea se numesc bună guvernare şi transparenţă, audit pe ceea ce înseamnă cheltuielile municipalităţii, adică lucruri fireşti prin care se poate transmite de către primarul general, că se schimbă lucrurile în administraţia locală. De ce spun asta? Pentru că dacă ieşenii ar fi  avut încredere în Mihai Chirica necondiţionat, aşa cum pretinde dânsul, i-ar fi dat  o altă majoritate. Nu s-a întâmplat lucrul ăsta. Faptul că majoritatea este consolidată şi constituită în jurul USR PLUS, cu Mihai Chirica, într-adevăr, arată că ieşenii aşteaptă nişte schimbări în modul de administrare a primăriei, iar ceea ce a propus domnul Chirica până acum, nu arată lucrul ăsta”, a declarat Barna.

Proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, luni, de consilierii locali, pentru a doua oară în ultimele săptămâni.

Ultima oră
Pe aceeași temă