18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Cutremur în PSD. Viorica Dăncilă și Niculae Bădălău își pierd funcțiile. Cine le ia locul

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că la conducerea Organizației de Femei a PSD, în locul Vioricăi Dăncilă, a fost numită senatoarea Doina Federovici – unul dintre cei mai eficienți oameni politici din PSD la ultimele alegeri locale.

„A fost o primă analiză după alegerile locale. Am decis anumite schimbări în structura partidului. Începând de astăzi, preşedintele interimar al OFSD este doamna Doina Federovici, prima femeie preşedinte de Consiliu judeţean şi din interiorul PSD”, a anunțat Marcel Ciolacu.

De asemenea, „la Organizaţia Giurgiu, domnul Bădălău s-a retras şi a fost preluată interimar de domnul Mina. La Organizaţia Vrancea am preluat eu interimar conducerea”, a precizat Marcel Ciolacu după ședința de luni a conducerii PSD.

Viorica Dăncilă primise funcția de președinte al Organizației de Femei Social-Democrate (OFSD) la finalul anului 2019, după ce pierduse alegerile pentru funcția de șef al statului și după ce demisionase din funcția de președinte al PSD.

Niculae Bădălău, pe de altă parte, pierde funcția de președinte al filialei PSD Giurgiu, după rezultatele slabe obținute de PSD în acest județ, la alegerile locale din 27 septembrie. Totuși, Niculae Bădălău își menține funcțiile de senator de Giurgiu și, separat, pe aceea de vicepreședinte al Curții de Conturi. 

Marian Mina, cel care preia de la Bădălau funcția de președinte al filialei PSD Giurgiu, este chiar finul lui Niculae Bădălău.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă