1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăUSR nu va vota guvernul minoritar PNL - UDMR

USR nu va vota guvernul minoritar PNL – UDMR

USR nu va vota guvernul minoritar PNL – UDMR, a declarat Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Moșteanu a făcut această declarație înainte ca premierul Nicolae Ciucă să înceapă discuțiile cu președintele USR, Dacian Cioloș. La întâlnirea de luni, 25 octombrie, Ciucă și Cioloș vor discuta despre programul de guvernare.

„USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei. Partenerii ne-au respins”, a declarat deputatul Moşteanu la postul RFI.

Se presupune că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, va încerca să obțină votul parlamentarilor USR pentru viitorul guvern. Inițial se preconiza un guvern minoritar PNL – UDMR. Dar este posibil ca USR să primească o ofertă de a avea miniștri în acest Cabinet.

USR nu va vota guvernul minoritar dar poate veni la guvernare

USR poate primi din partea lui Ciucă oferta de a avea miniștri în guvernul condus de el. Dacă USR acceptă să aibă miniștri, evident că parlamentarii USR vor susține guvernul.

Cu privire la o asemenea variantă, deputatul Moșteanu a răspuns favorabil. „Un guvern se formează în urma unor discuţii. Este nevoie de trei – PNL, USR, UDMR – ca să iasă ceva şi să vedem o majoritate solidă în spatele unui guvern”, a explicat Moșteanu.

Despre această chestiune a fost întrebat, înaintea discuțiilor de luni, și Nicolae Ciucă. Întrebat dacă dorește ca USR să vină la guvernare, premierul desemnat a răspuns evaziv. „Nu este vorba de ce-mi doresc eu, este vorba de ce trebuie făcut pentru a forma guvernul”, a răspuns Ciucă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Certificatul verde la locul de muncă revine în dezbaterea Parlamentului

Certificatul verde la locul de muncă revine în dezbaterea Parlamentului, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Șeful guvernului a precizat că a discutat cu ministrul...
00:04:42

Primele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud. Oamenii, fericiți c-au scăpat din „Iad”

Primele imagini cu românii repatriați din Africa de Sud îi arată obosiți, dar fericiți că au ajuns cu bine acasă. Coșmarul lor a luat...

MAE avertizează românii care merg în călătorie în Bulgaria că vor fi cozi la graniță

Ministerul Afacerilor Externe din țara noastră a emis pentru românii ce vor pleca în afara granițelor o avertizare de călătorie valabilă pe 1 Decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă