20.3 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăPoliticăCriza politicăUSR nu va vota guvernul minoritar PNL - UDMR

USR nu va vota guvernul minoritar PNL – UDMR

USR nu va vota guvernul minoritar PNL – UDMR, a declarat Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Moșteanu a făcut această declarație înainte ca premierul Nicolae Ciucă să înceapă discuțiile cu președintele USR, Dacian Cioloș. La întâlnirea de luni, 25 octombrie, Ciucă și Cioloș vor discuta despre programul de guvernare.

„USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei. Partenerii ne-au respins”, a declarat deputatul Moşteanu la postul RFI.

Se presupune că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, va încerca să obțină votul parlamentarilor USR pentru viitorul guvern. Inițial se preconiza un guvern minoritar PNL – UDMR. Dar este posibil ca USR să primească o ofertă de a avea miniștri în acest Cabinet.

USR nu va vota guvernul minoritar dar poate veni la guvernare

USR poate primi din partea lui Ciucă oferta de a avea miniștri în guvernul condus de el. Dacă USR acceptă să aibă miniștri, evident că parlamentarii USR vor susține guvernul.

Cu privire la o asemenea variantă, deputatul Moșteanu a răspuns favorabil. „Un guvern se formează în urma unor discuţii. Este nevoie de trei – PNL, USR, UDMR – ca să iasă ceva şi să vedem o majoritate solidă în spatele unui guvern”, a explicat Moșteanu.

Despre această chestiune a fost întrebat, înaintea discuțiilor de luni, și Nicolae Ciucă. Întrebat dacă dorește ca USR să vină la guvernare, premierul desemnat a răspuns evaziv. „Nu este vorba de ce-mi doresc eu, este vorba de ce trebuie făcut pentru a forma guvernul”, a răspuns Ciucă.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Explozie într-un bloc din Ploiești

Panică în această dimineață în Ploiești. Un apel la 112 a anunțat izbucnirea unei explozii urmată de un incendiu într-un bloc din Ploiești. Potrivit...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 85: Germania acuză Moscova că folosește foametea ca armă de război

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a acuzat Rusia că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război."Rusia conduce acest război...

Numărul locurilor de muncă vacante este în creștere. În ce domenii este nevoie mare de angajați

În trimestrul I 2022, numărul locurilor de muncă vacante a fost 47,3 mii, în creştere cu 1,7 mii față de trimestrul anterior, arată datele Institului Național...
Ultima oră
Pe aceeași temă