15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăPSD și USR sunt partide democratice, admite Florin Cîțu, liderul PNL

PSD și USR sunt partide democratice, admite Florin Cîțu, liderul PNL

PSD și USR sunt partide democratice, admite președintele PNL, Florin Cîțu. Astfel a justificat președintele PNL disponibilitatea de a negocia cu PSD și cu USR.

“Avem mandat să negociem cu partidele democratice”, a precizat președintele PNL, Florin Cîțu. El a oferit acest răspuns când a fost întrebat de jurnaliști dacă are mandat de la președintele Iohannis să negocieze cu PSD.

Florin Cîțu a precizat că merge, miercuri, la negocierile dintre PNL și USR. Ulterior, în aceeași zi, se vor purta negocieri între PNL și PSD. O condiție pusă de PNL este ca viitorul premier să fie numit de PNL. “Mergem cu mandat de guvernare în jurul PNL ceea ce înseamnă premier din cadrul PNL”, a precizat Cîțu.

El a refuzat să indice numele viitorului premier PNL. “Premierul îl desemnează președintele României”, a precizat liderul PNL.

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunța, miercuri dimineață, că PSD va merge cu o propunere de premier la președintele Iohannis.

PSD și USR sunt partide democratice dar PNL trebuie să aleagă între ele

Declarațiile lui Cîțu vin după ce surse politice afirmau că există dispute în interiorul PNL cu privire la alegerea fie a PSD fie a USR ca partener de negociere. Florin Cîțu s-a abținut să-și exprime preferința în public pentru una sau alta dintre aceste formațiuni. Cîțu respinge însă ideea ca viitorul premier să provină din PSD, așa cum solicită Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, președintele USR, Dacian Cioloș, a precizat, miercuri, înainte de negocierile PNL cu USR și PSD, că ele vor fi “întâlniri preliminare”. Cioloș a susținut că “există premizele necesare pentru refacerea Coaliției” dintre PNL, USR și UDMR. Cioloș a subliniat însă că PNL trebuie să se decidă între USR și PSD.

Dacă PSD decide să susțină viitorul guvern, voturile USR în Parlament nu mai sunt indispensabile pentru a se atinge majoritatea necesară în plen. Dacă însă PSD nu susține guvernul, voturile USR ar putea fi insuficiente, întrucât nu se știe cum vor vota parlamentarii care au ieșit din grupul PNL.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă