25 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăPoliticăCriza politicăErorile comise de USR la guvernare

Erorile comise de USR la guvernare

Erorile comise de USR la guvernare, până la actuala criză politică, sunt prezentate într-un articol semnat de Ioana Ene Dogioiu. Articolul a fost postat pe site-ul Spotmedia.

„Nu prea există despărțire pentru care vina să fie exclusiv a uneia dintre părți”, subliniază autoarea articolului, referindu-se la ruperea alianței PNLUSR.

Înaintea acestui moment critic, USR a comis cel puțin zece erori grave. Una a fost chiar faptul că l-au preferat ca premier pe Cîțu în locul lui Orban. USR credea despre Cîțu „că e mai de-al lor”.

Apoi „au numit ministru al Justiției un amator politic pe care l-a interesat doar propria imagine în numele căreia a sacrificat, de fapt, orice șansă de a atinge vreun obiectiv”. Referirea este la ministrul Stelian Ion, pe care premierul Cîțu în cele din urmă, l-a demis din Guvern. Cât a fost ministru al Justiției, Stelian Ion „a ratat desființarea SIIJ„, precizează articolul citat.

Erorile comise de USR la guvernare sunt cel puțin zece

Când s-a aliat cu PNL, USR „a luat la împărțeala ministerelor mai mult decât putea mesteca”. Așa se face că, în general, miniștrii USR au dezamăgit: „Doar Cătălin Drulă și Cristian Ghinea s-au ridicat la înălțimea așteptărilor”.

O altă eroare a liderilor USR este că „s-au jucat cu vorbele în criza Voiculescu”. Inițial USR a protestat contra demiterii lui Voiculescu, apoi a acceptat situația.

„Dacă spui fără Cîțu și apoi accepți din nou cu Cîțu ai o vină din faptul că nu ești luat în serios mai târziu și devii cumva obligat la radicalizare. Când emiți un ultimatum, trebuie să fii sigur că te vei ține de el”, explică Ioana Ene Dogioiu.

Guvernul Cîțu a căzut prin moțiunea de cenzură a PSD, moțiune votată și de USR și AUR. „Moțiunea împreună cu AUR împotrivă guvernului din care au făcut parte” a fost o altă eroare a USR.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Motocicliștii cer să fie scutiți să mai care stingător și triunghiuri reflectorizante

Motocicliștii au inițiat o petiție în care cer să nu mai care stingător, trusă medicală și triunghiuri reflectorizante. Chiar dacă pare straniu, toate aceste...

De peste 30 de ani ministrii Educației vorbesc zadarnic despre salariile profesorilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că un profesor debutant ar trebui să încaseze salariul mediu net pe economie. Este o gândire logică și, dacă...

Ciolacu, la 6 luni de guvernare: Dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau

La 6 luni de guvernare alături de PNL, Marcel Ciolacu a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist, iar formaţiunea nu vrea...
Ultima oră
Pe aceeași temă