1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăDacian Cioloș, despre întâlnirea cu Florin Cîțu: „Ne putem vedea și într-un...

Dacian Cioloș, despre întâlnirea cu Florin Cîțu: „Ne putem vedea și într-un bar”

Dacian Cioloș, premierul desemnat al României, începe miercuri negocierile cu liderii partidelor politice în încercarea de a obține o majoritate pentru formarea noului Guvern. Timpul este scurt: doar 10 zile are la dispoziție pentru a numi un nou Executiv și pentru a-l prezenta în Parlament.

Dacian Cioloș, propus premier în urma consultărilor de la Cotroceni, se va întâlni, miercuri, cu liderii PNL, UDMR și cei ai minorităților naționale. 

Dacian Cioloș, cele mai importante declarații 

Într-o declarația de presă care a avut loc marți dimineață, Cioloș a precizat că, în cazul în care PNL nu va dori să vină la discuții la sediul USR, atunci el este dispus să se întâlnească cu Florin  Cîțu oriunde, chiar și într-un bar, în oraș. Important nu este locul, ci întâlnirea. „Eu nu sunt sensibil la asemenea simboluri, ne putem vedea oriunde, chiar și la un bar în oraș dacă asta ajută”. Premierul a făcut, probabil, aluzie la scandalul recent în care a fost implicat Florin Cîțu, acuzat în SUA că s-a urcat băut la volan. Iată cele mai importante declarații: 

Despre întâlnirea de miercuri 

„Am avut o discuție telefonică ieri seară (luni seară – n.r.) și astăzi dimineață (marți dimineață – n.r.) și cu colegii de la UDMR și cu cei de la PNL și cu minoritățile și cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri – n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat”, a precizat dacian Cioloș. 

Despre jocurile de culise

„Știu că de mult ori în politica din România astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste, capcane, sau uneori sunt jucate populist. Noi ne-am asumat însă acest rol pentru că eu cred că e și un moment al adevărului. Suntem într-o perioadă de criză și în astfel de momente politicienii trebuie să-și asume responsabilitatea”,

Dacian Cioloș: „Obiectul nostru e numirea rapidă a unui Guvern”

„De asemenea, propunem subvenționarea CET-urilor și credite fiscale pentru IMM-uri, ori exceptarea de la plata certificatelor verzi”.

„În justiție trebuie desființată SIIJ, condiție esențială pentru ridicarea MCV”.

„În PNRR avem obiective de reformă: eliminarea pensiilor speciale, reforma pensiilor. Acest lucru trebuie făcut până în 2022”.

„Obiectivul nostru e numirea rapidă a unui guvern care să lucreze pentru români. Pentru asta vom apela la partenerii noștri de guvernare, PNL și UDMR, cu care avem încă un acord de coaliție”, a declarat Dacian Cioloș, marți dimineață, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa foto: INQUAM/OCTVA GANEA

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă