13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăConsultări la Cotroceni. Iohannis invită, luni, partidele la discuții

Consultări la Cotroceni. Iohannis invită, luni, partidele la discuții

Consultări la Cotroceni. În timp ce PNL și PSD purtau, vineri, negocieri cu privire la programul de guvernare, lista miniștrilor viitorului cabinet Ciucă și dezbateau prioritatea în rotativă, Iohannis anunță consultări cu partidele la Cotroceni. 

Președintele Klaus Iohannis a convocat, pentru luni, o întâlnire cu partidele, a anunțat administrația prezidențială chiar în timpul negocierilor dintre PSD și PNL pe tema programului de guvernare.

Consultări la Cotroceni. Calendarul întâlnirilor de luni 

Luni, 22 noiembrie, la Palatul Cotroceni vor ajunge PNL, PSD, UDMR, USR, AUR și minoritățile naționale. 

  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR);
  • Ora 12:30 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 13:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 13:30 – Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la ieșirea de la negocierile avute cu PNL că „luni intrăm în procedură, joi vom avea un Guvern”. Kelemen Hunor a precizat și el într-o declarație de presă că acordul politic este finalizat.

Reamintim că negocierile dintre PSD, PNL și UDMR au fost reluate vineri,iar în cadrul discuțiilor s-a stabilit componența noului executiv, dar și programul de guvernare. Delegațiile au fost conduse de Marcel Ciolacu, din partea PSD și Nicolae Ciucă, din partea PNL. Deocamdată., între cele două mari formațiuni politice nu există un acord cu privire la cine va da primul premier, însă surse politice susțin că acesta va fi Nicolae Ciucă. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă