9.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăComisiile parlamentare audiază miniștrii lui Cioloș. Barna, propus vicepremier și ministru la...

Comisiile parlamentare audiază miniștrii lui Cioloș. Barna, propus vicepremier și ministru la Externe

Comisiile parlamentare audiază miniștrii lui Cioloș, pe parcursul zilei de marți, 19 octombrie 2021. Miniștrii propuși de premierul desemnat, Dacian Cioloș, vor primi câte un aviz din partea Comisiilor.

Echipa propusă de Cioloș are 18 miniștri. Cel mai important dintre ei ar urma să fie Dan Barna. El este propus să dețină simultan două funcții – ministru de Externe și vicepremier.

Avizele emise marți de Comisiile parlamentare au caracter consultativ. Votul final, decisiv, se dă mâine în plenul Parlamentului.

Comisiile parlamentare audiază miniștrii lui Cioloș

Marți dimineață, președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că parlamentarii PNL nu vor vota formula de guvern propusă de Cioloș. Totuși, parlamentarii PNL vor fi prezenți în sala de plen, pentru a asigura cvorumul.

Cei mai mulți politicieni din PNL susțin că nu-l doresc premier pe Cioloș ci pe liderul PNL, Florin Cîțu. Separat, Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, declara, ieri, că nici formațiunea lui nu va vota o formulă de guvern elaborată de USR: “Noi suntem pentru Coaliție dar nu vom accepta un guvern de la un partid care a votat moțiunea de cenzură” .

Nici partidul AUR nu va vota, se pare, formula de guvern propusă de Cioloș. Doar despre parlamentarii USR se știe cu certitudine că vor vota lista de miniștri a lui Cioloș.

USR are 80 de parlamentari, adică 80 de voturi în plen. Pentru ca noul guvern să fie aprobat, sunt necesare în plen 234 de voturi.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Rusia vrea relații reciproc avantajoase cu România

Rusia vrea relații reciproc avantajoase cu România și este interesată să menţină relaţii pragmatice de bună vecinătate, spune ambasadorul Rusiei la București, într-un mesaj...

Peste 55.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Peste 55.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre cei...

Americanii trimit elicoptere în România. Vor apăra Flancul Estic

Americanii trimit elicoptere în România, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, menită să protejeze Flancul Estic al NATO. Forțele Terestre ale SUA trimit în România...
Ultima oră
Pe aceeași temă