20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăCiucă și-a depus oficial mandatul de premier

Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier

Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat. Adresa scrisă de Nicolae Ciucă a fost înregistrată la Camera Deputaților în dimineața zilei de marți, 2 noiembrie 2021.

Din acest motiv, audierile în Parlament, programate marți, ale miniștrilor ce erau propuși de Ciucă, nu vor mai avea loc. Candidații la funcțiile de ministru urmau să primească avize din partea Comisiilor parlamentare. După audierile de marți urma ca miercuri să fie votată în Parlament echipa propusă de premierul Ciucă.

Nicolae Ciucă a devenit premier desemnat la 21 octombrie, la propunerea PNL, prin decizia președintelui Iohannis. Depunerea mandatului de premier desemnat de către Ciucă a fost decisă de conducerea PNL în seara zilei de luni, 1 noiembrie.

Ciucă și-a depus oficial mandatul la Camera Deputaților

Ciucă a renunțat să formeze guvernul după ce n-a reușit să obțină suficient sprijin în Parlament pentru echipa lui. Luni seară, chiar Ciucă anunța că-și va depune mandatul. Aflat alături de el, președintele PNL, Florin Cîțu, a precizat că decizia provind depunerea mandatului a fost luată de conducerea PNL.

Nici USR, nici PSD n-au dorit să susțină în Parlament echipa și programul lui Ciucă. PSD a spus că votează acest program întrucât „taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor”. Un anunț în acest sens fusese postat duminică, pe internet, de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă