1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăCîțu poate deveni din nou premier, este de părere președintele Iohannis

Cîțu poate deveni din nou premier, este de părere președintele Iohannis

Cîțu poate deveni din nou premier, este de părere președintele Iohannis. Șeful statului a făcut această precizare miercuri, în cadrul unui comentariu despre criza politică.

Șeful statului a fost întrebat de jurnaliști dacă Florin Cîțu poate fi desemnat din nou premier. Președintele Iohannis a răspuns că „orice persoană” poate fi premier, dacă e susținut de o majoritate parlamentară.

„Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până ce se găsește o soluție. Țara trebuie să fie guvernată. Soluția este să se formeze un guvern”, a precizat șeful statului.

Cîțu poate deveni din nou premier, dacă îl va susține o majoritate parlamentară

Prim – vicepreședintele PNL, Lucian Bode, a anunțat deja că PNL îl propune ca premier tot pe Florin Cîțu. Pe de altă parte, 41 de parlamentari PNL au trimis un mesaj prin care îl susțin ca premier pe Ludovic Orban.

Președintele Iohannis va avea, săptămâna viitoare, prima rundă de negocieri cu partidele parlamentare. Iohannis susține că nu a convocat această discuție mai repede pentru a trece „entuziasmul” unor partide care s-au bucurat de demiterea guvernului Cîțu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă