8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăCîțu nu mai poate fi premier, este de părere Ludovic Orban

Cîțu nu mai poate fi premier, este de părere Ludovic Orban

Cîțu nu mai poate fi premier, iar explicația acestei situații a prezentat-o, marți, Ludovic Orban. După cum se știe, înainte să fie președintele Camerei Deputaților, Orban a fost premier.

“Florin Cîţu nu mai poate fi învestit în Parlament, ar fi o decizie contrară, în primul rând, prevederilor constituţionale. Există o decizie a CCR”, a explicat Orban.

Președintele Camerei a prezentat acest punct de vedere după votarea moțiunii de cenzură. Prin această moțiune, guvernul Cîțu a fost demis.

Președintele Iohannis va convoca săptămâna viitoare consultări cu partidele parlamentare. Scopul consultărilor este găsirea unui nou premier. Interimatul Guvernului poate dura cel mult 45 de zile.

Cîțu nu mai poate fi premier dar PNL l-ar propune din nou

Florin Cîțu sugerase că PNL îl va propune tot pe el ca premier. Lucian Bode, prim – vicepreședinte PNL, a confirmat, marți, această idee. Totuși, 41 de parlamentari PNL au anunțat că-l vor premier pe Ludovic Orban. Se vehiculează și ideea că PNL va propune mai întâi un “premier de sacrificiu”. Acesta ar putea fi Dan Vîlceanu, cel care a fost ministru de Finanțe în guvernul Cîțu.

Pe de altă parte, USR ar urma să-l propună ca premier pe președintele partidului, Dacian Cioloș.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă