31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăPoliticăCriza politicăCîțu nu mai poate fi premier, este de părere Ludovic Orban

Cîțu nu mai poate fi premier, este de părere Ludovic Orban

Cîțu nu mai poate fi premier, iar explicația acestei situații a prezentat-o, marți, Ludovic Orban. După cum se știe, înainte să fie președintele Camerei Deputaților, Orban a fost premier.

„Florin Cîţu nu mai poate fi învestit în Parlament, ar fi o decizie contrară, în primul rând, prevederilor constituţionale. Există o decizie a CCR”, a explicat Orban.

Președintele Camerei a prezentat acest punct de vedere după votarea moțiunii de cenzură. Prin această moțiune, guvernul Cîțu a fost demis.

Președintele Iohannis va convoca săptămâna viitoare consultări cu partidele parlamentare. Scopul consultărilor este găsirea unui nou premier. Interimatul Guvernului poate dura cel mult 45 de zile.

Cîțu nu mai poate fi premier dar PNL l-ar propune din nou

Florin Cîțu sugerase că PNL îl va propune tot pe el ca premier. Lucian Bode, prim – vicepreședinte PNL, a confirmat, marți, această idee. Totuși, 41 de parlamentari PNL au anunțat că-l vor premier pe Ludovic Orban. Se vehiculează și ideea că PNL va propune mai întâi un „premier de sacrificiu”. Acesta ar putea fi Dan Vîlceanu, cel care a fost ministru de Finanțe în guvernul Cîțu.

Pe de altă parte, USR ar urma să-l propună ca premier pe președintele partidului, Dacian Cioloș.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Khaby Lame devine cea mai urmărită vedetă TikTok din lume, cu 142 de milioane de fani

Comediantul Khaby Lame a devenit oficial cea mai urmărită vedetă TikTok de pe planetă. Lame, în vârstă de 22 de ani, a ajuns joi seară...

OMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii”

Treizeci și trei de țări au raportat până în prezent 920 de cazuri de hepatită acută severă la copii, cu 270 de cazuri în...

Beijingul permite funcționarea școlilor, iar la Shanghai se proclamă victoria asupra COVID-19

Beijingul a anunţat sâmbătă că va permite funcționarea școlilor primare şi secundare, astfel încât să se reia cursurile cu prezenţă fizică, iar şeful partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă