12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăCîțu nu mai poate fi premier, este de părere Ludovic Orban

Cîțu nu mai poate fi premier, este de părere Ludovic Orban

Cîțu nu mai poate fi premier, iar explicația acestei situații a prezentat-o, marți, Ludovic Orban. După cum se știe, înainte să fie președintele Camerei Deputaților, Orban a fost premier.

„Florin Cîţu nu mai poate fi învestit în Parlament, ar fi o decizie contrară, în primul rând, prevederilor constituţionale. Există o decizie a CCR”, a explicat Orban.

Președintele Camerei a prezentat acest punct de vedere după votarea moțiunii de cenzură. Prin această moțiune, guvernul Cîțu a fost demis.

Președintele Iohannis va convoca săptămâna viitoare consultări cu partidele parlamentare. Scopul consultărilor este găsirea unui nou premier. Interimatul Guvernului poate dura cel mult 45 de zile.

Cîțu nu mai poate fi premier dar PNL l-ar propune din nou

Florin Cîțu sugerase că PNL îl va propune tot pe el ca premier. Lucian Bode, prim – vicepreședinte PNL, a confirmat, marți, această idee. Totuși, 41 de parlamentari PNL au anunțat că-l vor premier pe Ludovic Orban. Se vehiculează și ideea că PNL va propune mai întâi un „premier de sacrificiu”. Acesta ar putea fi Dan Vîlceanu, cel care a fost ministru de Finanțe în guvernul Cîțu.

Pe de altă parte, USR ar urma să-l propună ca premier pe președintele partidului, Dacian Cioloș.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Ziua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie va fi marcată cu măsuri speciale de protecție, decise la nivelul municipiului București și al fiecărui județ. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru...

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă