23.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Competiția și atacurile pentru președinția PNL continuă la alegerile din cadrul PNL sector 2

Susținătorii lui Cîțu l-au criticat și ei pe liderul PNL.

Ludovic Orban le-a spus liberalilor că înțelegerea de la alegerile locale cu USR PLUS a fost făcută astfel încât Gabriela Firea de la PSD să nu câștige un nou mandat de primar general.

„Și eu mi-aș fi dorit ca la alegerile locale din 2020 să câștigăm alegerile cu candidați ai PNL. Credeți-mă sunt un om care îmi fundamentez deciziile pe analize solide, pe studii, pe evaluări. Dacă noi, și mai ales eu nu mi-aș fi asumat răspunderea de a face înțelegere cu USR PLUS și de a pune între cei doi competitori de la USR PLUS, Vlad Voiculescu și Nicușor Dan, candidatul care să fie sprijinit de PNL și de USR PLUS, astăzi primarul general al Capitalei ar fi fost Gabriela Firea, acesta este adevărul”, a spus Ludovic Orban.

Reacția președintelui PNL a venit la câteva zile după ce Florin Cîțu i-a anunțat pe liberali că dacă va câștiga alegerile din partid, nu va accepta decât candidați din PNL la primăriile din sectoarele bucureștene.

„Mesaj ferm pentru colegii mei, membrii PNL din București, cu mine președinte al partidului vom susține doar membri PNL la primăriile de sector. Votați înțelept când alegeți președinții de sectoare. Vă aștept alături de echipa câștigătoare”, a fost mesajul transmis săptămâna trecută de Florin Cîțu.

Luni, după discursul președintelui PNL, în fața liberalilor de la Sectorul 2 a venit deputatul Florin Roman, unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu. Acesta a trimis mai multe săgeți către Ludovic Orban.

„Nu am venit nici să vă cert, nici să ridic tonul la dumneavoastră. Nu am venit nici să vorbesc despre sfânta cruce, despe sfânta credință, trebuie lăsate în sufletul fiecărui om, nu le mai amestecați în discursurile politice”, a spus Florin Roman în timpul ședinței organizației PNL din Sectorul 2 al capitalei.

Alegerile pentru conducerea centrală a PNL vor fi organizate la finalul lunii septembrie.

Ultima oră
Pe aceeași temă