19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Codrin Ştefănescu: Agenţii infiltraţi în ministere blochează activitatea Guvernului

„Am urmărit cu foarte mult interes declaraţia şefului SRI despre protocoale şi am tras următoarele concluzii. Şi eu, şi Liviu Dragnea, şi alţi colegi din PSD, îl cunoaştem foarte bine pe Eduard Hellvig şi ne aducem aminte că la rândul lui a fost ţinta acestui sistem odios care l-a vânat, a încercat să-l execute printr-un dosar contrafăcut, şi i-a distrus atât cariera politică pentru o perioadă, cât şi viaţa personală. Ştim foarte bine prin ce a trecut familia lui la vremea respectivă şi sunt convins că Eduard Hellvig nu uită cât de toxic a fost acest sistem creat de Băsescu cu Maior, Coldea, Kovesi şi alţii, cât de toxic a fost pentru oamenii nevinovaţi, pentru România, pentru economie, pentru democraţia câştigată cu sânge acum 29 de ani, la Revoluţie. M-am convins că Hellvig nu uită lucrurile astea pentru că a accentuat clar că în mandatul său de director SRI nu va permite niciun fel de abuz, încălcări de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, şi că până în ultima zi a mandatului său va lupta pentru lucrul acesta”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Secretarul general adjunct al PSD consideră că, în afara denunţării protocoalelor secrete încheiate de SRI cu alte instituţii, Hellvig mai are multe reforme de făcut, una dintre acestea fiind situaţia agenţilor infiltraţi în Guvern şi care reprezintă, de multe ori, interese ale unor grupuri economice din afara România.

„Însă dl Eduard Hellvig, fostul secretar general PNL, colegul şi partenerul nostru în USL, astăzi director SRI, trebuie ca, până la abrogarea şi denunţarea protocoalelor secrete, să înţeleagă următoarele: încă există câmpul tactic şi dl Dumbravă încă are pârghii în această zonă, Maior şi Coldea, unii dintre capii statului paralel, încă deţin pârghii de control în SRI, există încă ofiţeri acoperiţi în sistemul de justiţie din România şi în sistemul economic privat. Există foarte mulţi colaboratori, informatori şi agenţi infiltraţi în ministere, care blochează în mod sistematic activitatea ministerelor şi a Guvernului în ansamblu, şi care de foarte multe ori reprezintă interesele unor grupuri economice din afara României. Deci dl Hellvig are încă foarte multe reforme de făcut, are încă foarte multe lucruri de schimbat, şi sper ca în timp să demonstreze că este acelaşi om de onoare pe care l-am cunoscut de-al lungul anilor şi că va întreprinde ceva concret în sensul celor pe care le-am amintit în această declaraţie”, a mai declarat Codrin Ştefănescu.

Directorul SRI Eduard Hellvig a spus vineri că a încheiat protocolul secret din 2016 cu Parchetul General în baza legii şi că l-a denunţat la scurt timp pentru că putea să aplice legea şi fără a se stabili prin protocol relaţionarea dintre Parchet şi SRI.

„Trebuie să fii rupt de realitatate să mă acuzi că am ceva de ascuns cu protocoalele, în condiţiile în care am ordonat auditul cu privire la existenţa protocoalelor inainte ca subiectul să fie în dezbatere publică. S-a presupus că e un abuz al SRI. Personal, înţeleg ce înseamnă abuzul statului împotriva cetăţenilor săi şi voi lupta până în ultima zi împotriva abuzurilor, indiferent de cine le face.(…) De ce l-am semnat? Ordonanţa 6 din 2016 a impus să semnăm protocolul cu instituţiile statului pentru exercitarea atribuţiilor noastre. De ce l-am denunţat? Am spus mai devreme, auditul intern a arătat că putem să ne exercităm atribuţiile în baza legii fără aceste protocoale asigurând securitatea naţională a României. Personal, nu am nimic de ascuns. E un proces de transparenţă şi normalitate pe care l-am iniţiat chiar dacă legea nu ne obliga acest lucru”, a declarat Eduard Hellvig.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă