29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCiucă merge la Sofia pentru o reuniune a statelor NATO din S-E...

Ciucă merge la Sofia pentru o reuniune a statelor NATO din S-E Europei

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va participa luni la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est, găzduită de prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, la Sofia.

„Întâlnirea de mâine va oferi prilejul de a aprofunda consultările asupra consecințelor invaziei Rusiei în Ucraina și a securității din Europa de Sud-Est. Aceste discuții au loc la momentul potrivit având în vedere că sunt organizate imediat după summitul NATO de la Bruxelles, de săptămâna trecută, la care am participat împreună cu președintele României, Klaus Iohannis”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul sesiunii plenare vor fi abordate teme legate de modul în care invazia rusă din Ucraina va afecta securitatea regională pe termen scurt, mediu și lung, precum și modalitățile de consolidare a coordonării și cooperării în Europa de Sud-Est.

În contextul reuniunii de la Sofia, șeful Executivului va avea întrevederi bilaterale cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, omologul său din Muntenegru, Zdravko Krivokapić, precum și cu premierul Republicii Macedonia de Nord, Dimitar Kovačevski.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
00:01:10

VIDEO: După interesul pentru Twitter, Musk glumește și spune că vrea să cumpere Manchester United

Fiind unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, șeful Tesla, Elon Musk, este cunoscut pentru faptul că face risipă de bani. Recent,...

Taiwanul și-a prezentat cel mai nou avion de luptă, F-16V

Taiwanul și-a prezentat cel mai nou avion de luptă, F-16V, drept reacție la manevrele militare ale Chinei comuniste. F-16V este produs de firma americană Lockheed...
00:00:20

Un fulger luminează într-un mod neobișnuit cerul de deasupra Scoției

Un fulger a ajuns să lumineze într-un mod neobișnuit cerul de deasupra Scoției, dar și mai multe raze au putut fi observate din acesta. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă