20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cîțu spune că nu își dorește o remaniere, pe termen scurt

„Niciodată nu-mi doresc o remaniere. Nu îmi doresc o remaniere. V-am spus, aceste lucruri se întâmplă doar dacă văd că acea decizie va duce la un guvern mai puternic, un guvern care va implementa măsurile mai repede”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la TVR 1.

El a adăugat că face zilnic evaluarea miniştrilor, precizând că va trage linie la un moment dat. „Şi atunci anunţ decizia mea, când trag linia anunţ decizia”, a spus premierul.

Şeful Executivului a afirmat, totodată, că sunt miniştri care „au rămas în urmă”. „Sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă şi nu o spun eu asta. Uitaţi-vă şi în sondajele de opinie şi peste tot. Se vede clar că unii miniştri au o performanţă foarte bună, comunică, vorbesc cu oamenii, explică, vin cu măsuri, chiar dacă sunt controversate câteodată, dar sunt măsuri”, a susţinut Cîţu.

Întrebat dacă va merge mai departe cu aceştia, premierul a spus: „O să vedem atunci când trag linie, dar eu să ştiţi că-i avertizez pe miniştri în timp, dacă am discuţii cu ei şi spun că aici trebuie să meargă lucrurile în direcţia respectivă, aici am promis că facem asta şi nu am făcut, deci am aceste discuţii cu miniştrii”.

Florin Cîțu a lipsit marți seara de la ședința coaliției, după ce marți dimineață a lipsit și de la ședința Biroului Executiv al PNL. După discuția din coaliție, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că, în pofida absenţei premierului, „nu se decide nimic” fără ca acesta să fie de acord.

„E un om suveran, are o agendă, merge acolo unde are treabă. Astăzi am vorbit cu el înainte de şedinţă. A spus că dacă termină întâlnirea, vine la şedinţa Coaliţiei. Între timp au fost discuţii cu el la telefon. Nu noi facem agenda premierului. Nu se decide nimic fără să ştie premierul şi fără să fie de acord”, a afirmat Kelemen.

Ultima oră
Pe aceeași temă