20.7 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Cîțu și Orban îi reamintesc lui Barna: Remanierea unui ministru e atributul premierului

Șeful guvernului a făcut această precizare după ce vicepremierului Dan Barna a spus că remanierea unui ministru se poate face doar în baza unui accept al partidului care l-a propus.

„Eu respect Constituţia şi în Constituţie spune foarte clar cum se face o remaniere. Restul, discuţii politice, ce se întâmplă în spate – asta este altceva, dar atributul remanierii, aşa cum spune Constituţia, în momentul în care se ia o decizie, este doar decizia premierului şi are ultima decizie. În rest, discuţii putem să avem şi vom avea discuţii tot timpul, dar eu vorbesc doar despre Constituţie”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

La rândul său, președintele PNL, Ludovic Orban, întrebat de jurnaliști, a spus că demiterea se face doar la propunerea premierului.

„Dacă vă interesează acest subiect, citiți Constituția. Știți foarte bine care e procedura. Procedura spune că mandatul unui ministru încetează prin demisie, prin, Doamne ferește!, deces sau prin demitere. Demiterea se face la propunerea premierului, prin decizia președintelui. Noi ne dorim ca fiecare ministru să aibă performanță, să nu fie necesară remanierea niciunui ministru”, a răspuns Orban.

Ultima oră
Pe aceeași temă