15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCîțu: Primul raport de la PMB a fost trimis la DNA. Firea...

Cîțu: Primul raport de la PMB a fost trimis la DNA. Firea spune că e de râs

“Să fie foarte clar pentru toată lumea: primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a anunţat Cîţu.

Cu câteva ore mai devreme, ministrul Finanţelor a anunţat, tot pe Facebook, că suma totală pe care inspectorii din Ministerul Finanţelor au calculat-o, în urma controlului efectuat la Primăria Capitalei, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

“Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane de euro)”, a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor Publice a organizat luni o conferinţă de presă în care a vorbit despre controlul Inspecţiei Economico-Financiare din MFP la Primăria Municipiului Bucureşti. Controlul a fost demarat în data de 30 ianuarie 2020 şi a durat până pe data de 10 martie 2020.

“Acţiunea de control a fost suspendată pe data de 11 martie 2020. În acel moment accesul echipei de inspecţie la sediul Municipiului Bucureşti nu a mai fost permis având în vedere dispoziţia primarului general 569 din 10.03.2020 şi astfel s-a dispus suspendarea unor activităţi care implică interacţiunea din exteriorul Primăriei Municipiului Bucureşti. Nu s-a dat voie nici la distanţă să facem acest control. Laptopurile angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice au fost sechestrate o perioadă în Primăria Municipiului Bucureşti. Le-am recuperat după aceea”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul a adăugat că au fost descoperite mai multe nereguli şi că acţiunea de control va fi reluată.

La rândul său, Gabriela Firea a spus despre controlul făcut de MF la Primărie că „e de râs”.

„Nu a găsit nimic. A început un control politic în decembrie anul trecut, au plecat inspectorii la Ministerul de Finanțe așa cum au venit și s-au întors spunând că dacă nu scriu ceva vor fi dați afară, sunt în vârstă, mai au puțin până la pensie și le este teamă. Prin urmare, s-au închis în birou și au scris. Nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greșeală. Au descris niște fapte. Avem disciplină financiară la primărie, nu știu dacă e la fel și la guvern. Cîțu este în campanie, vrea să fie senator”, a declarat Gabriela Firea. 

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă