25 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCîțu îl critică pe Ciucă. Liderul PNL este "surprins" de premierul său

Cîțu îl critică pe Ciucă. Liderul PNL este „surprins” de premierul său

Cîțu îl critică pe Ciucă, după ce noul Guvern a decis să relaxeze măsurile de combatere a pandemiei. Florin Cîțu este președintele PNL și al Senatului iar Nicolae Ciucă este senator PNL. Din acest motiv, teoretic, premierul Ciucă îi este teoretic subordonat lui Cîțu.

Florin Cîțu s-a declarat „surprins”, joi, de faptul că Guvernul Ciucă a redus măsurile sanitare. Cîțu a amintit că pe timpul când a fost premier, România avea mai puține cazuri Covid decât are acum și cu toate acestea Cîțu s-a văzut criticat când relaxa restricțiile.

După cum se știe, măsurile de relaxare aprobate de premierul Ciucă (PNL) sunt dorite și de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD). Aceste măsuri au fost anunțate, miercuri, de ministrul Rafila chiar înainte să fie oficial aprobate de Executiv.

Cîțu îl critică pe Ciucă pentru modul cum gestionează criza sanitară

„Să ştiţi că sunt puţin surprins. Eu îmi aduc aminte că am fost criticat astă-vară când au fost măsurile de relaxare când erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi. Astăzi, vorbim de o mie de cazuri pe zi şi văd că se relaxează. Unii dintre cei care ne criticau astă-vară acum sunt foarte relaxaţi. Eu privesc cu atenţie ce se întâmplă în acest moment şi vă spun că şi cu îngrijorare. Sper să nu am dreptate. Nu ştiu dacă este un moment ca să relaxăm”, a declarat fostul premier Cîţu.

Criticile lui Cîțu la adresa lui Ciucă pot avea și un motiv personal. Nicolae Ciucă a fost numit premier după ce Florin Cîțu n-a mai fost acceptat în acest post. PSD a fost partidul care a refuzat numirea ca premier a lui Cîțu. În schimb, PSD a votat în Parlament în favoarea premierului Ciucă și a miniștrilor săi. Din Guvernul Ciucă fac parte reprezentanți ai PSD, PNL și UDMR.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Putin: Moscova va ajuta la „depăşirea crizei alimentare” dacă vor fi ridicate sancţiunile

Vladimir Putin s-a declarat gata să ajute la "depăşirea crizei alimentare" provocate de blocarea cerealelor ucrainene şi ruseşti din cauza conflictului în curs, dacă...

De peste 30 de ani ministrii Educației vorbesc zadarnic despre salariile profesorilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că un profesor debutant ar trebui să încaseze salariul mediu net pe economie. Este o gândire logică și, dacă...

Noua conducere a PNL, aleasă la Poiana Brașov

Liberalii se reunesc astăzi, la Poiana Braşov, în Liga Aleşilor Locali, iar mâine în Consiliul Naţional al formaţiunii.Reuniunea Ligii Aleşilor Locali va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă