10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăCîțu, despre vaccinurile anti-COVID: Putem să o anchetăm pe Ursula

Cîțu, despre vaccinurile anti-COVID: Putem să o anchetăm pe Ursula

Fostul premier Florin Cîțu răspunde acuzațiilor privind numărul mare de doze de vaccin împotriva Covid contractate de guvernul precedent.

„Ministerul Sănătății e la PSD de vreo patru luni de zile. Cred că la anchetă putem să băgăm și iertarea de datorii pe care o facem acum către sectorul Apărare. După ce Ponta a iertat 1,1 miliarde, la câțiva ani mai iertăm100 de milioane. Ar trebui să uităm de ce statul român, în loc să crească pensii, salarii, dacă tot vrea să crească pensii și salarii, la începutul anului de bani către Templeton, prin semnătura ministrului de Finanțe, ar trebui să uităm de ce dăm bani unei bănci, cum este CEC de la buget, în loc să îi lăsăm să ia bani din piață…. Foarte multe decizii care trebuiesc analizate. Dacă mergem spre procuratură, le băgăm acolo la pachet pe toate”, spune Florin Cîțu.

În privința dozelor de vaccin împotriva COVID, el spune că Ministerul Sănătății dă comanda, iar Ministerul Finanțelor face sau nu plata.

„Putem să o anchetăm pe Ursula (von der Leyen), să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană au venit aceste vaccinuri”, adaugă fostul premier.

Cât despre suspendarea actualului contract de vaccinuri anti-covid, Cîțu a spus că aceste lucru se poate face în orice moment.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă