8.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăPoliticăCîțu, despre introducerea certificatului verde COVID-19

Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID-19

Introducerea certificatului verde COVID nu reprezintă o restrângere a drepturilor, a declarat premierul Florin Cîţu.

Declaraţia acestuia a fost făcută în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a afirmat că măsura introducerii certificatului sanitar nu ar trebui să fie adoptată printr-o hotărâre de Guvern, ci printr-o lege votată de Parlament, pe motiv că ar reprezenta “o condiţionare sau limitare a exerciţiului drepturilor sau libertăţilor fundamentale”.

“Eu nu văd o restrângere a drepturilor aici, dar îi las pe specialişti să se pronunţe. Până atunci, vom folosi această metodologie. (…) A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara. Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici în România. Din contră, sunt trei categorii foarte clare – persoane care sunt vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane testate”, a spus Cîţu, la Mureş.

Guvernul va adopta, în această după-amiază, un act normativ prin care certificatele verzi COVID-19 să devină o condiţie de intrare în orice spaţiu public sau privat, dacă rata de infectare depăşeşte trei cazuri la 1.000 de locuitori.

Florin Cîţu s-a aflat, vineri, la Târgu Mureş pentru a prezenta în faţa Colegiului Director Judeţean al filialei PNL moţiunea “România liberală”, cu care candidează la preşedinţia partidului. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă