19 C
București
miercuri, 18 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCîţu, despre demiterea lui Berceanu: I-a fost retras sprijinul când USR a...

Cîţu, despre demiterea lui Berceanu: I-a fost retras sprijinul când USR a ieşit de la guvernare

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, referindu-se la schimbarea din funcţie a lui Octavian Berceanu de la Garda de Mediu, că toate persoanele numite politic trebuie înlocuite, atunci când nu mai au sprijin din partea partidului care le-a propus.

Întrebat de ziarişti despre demiterea comisarului-şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, premierul a spus că acesta nu mai are sprijin politic, din momentul în care USR PLUS a ieşit de la guvernare.

„Domnul Berceanu a fost numit politic şi nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare, aşa cum a fost retras, de exemplu, prefectul Bucureştiului, domnul Berbeceanu, care era de la PNL, dar când a venit noua coaliţie, imediat a fost înlocuit cu o persoană de la USR, pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment, toţi cei care au fost numiţi politic, prin coaliţie, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic, trebuie să fie înlocuiţi. Am văzut discuţiile în spaţiul public şi aici trebuie să facem iarăşi o precizare. Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, atribuţiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu, care era acolo din martie. Lucrau împreună şi niciodată nu am primit de la domnul Berceanu vreun semnal că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să ducă lucrurile mai departe. Tocmai acesta e rolul adjunctului”, a precizat Florin Cîţu.

Şeful a Executivului a subliniat că, dacă ar fi avut semnale că există o problemă în ceea ce-l priveşte pe comisarul adjunct Alexandru Lucian Vasile, nu i-ar fi transferat acestuia atribuţiile.

„La fiecare astfel de situaţie unde am demis pe cineva pentru că i s-a retras sprijinul politic, am numit persoana care era adjunct, era cel mai simplu, cel mai rapid. Bineînţeles că vom face o numire la un moment dat. Eu am vorbit cu domnul ministru al Mediului, Tánczos Barna, să se asigure că situaţia în continuare merge mai departe”, a spus Florin Cîţu.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Creștere surprinzătoare pentru economia României

Economia României a crescut cu 5,2% în primul trimestru al acestui an faţă de cel precedent, în timp ce faţă de perioada similară a...

Administrațiile locale nu sunt interesate de digitalizare – analiză

Doar 5% din proiectele de digitalizare finalizate, cu aplicare în sectorul public din România, sunt folosite în realitate și continuă să fie dezvoltate și...

CFR a ridicat o “chinezărie” de Cupa Campionilor

Ne-am obișnuit ca șefii fotbalului românesc să risipească sume importante de bani pe trofee care de care mai “amărâte”. CFR Cluj a primit duminică un...
Ultima oră
Pe aceeași temă