16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Cîțu anunță o schimbare majoră privind investițiile din România

„Am transmis un mesaj clar investitorilor germani: acesta este Guvernul care va face reforme în Romania! În ceea ce privește investițiile străine schimbam strategia și devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiții pe piața internațională pentru că doar prin acumulare de tehnologie și know-how putem să accelerăm ritmul dezvoltării”, a scris sâmbătă pe Facebook premierul Florin Cîțu.

Conform acestuia, relația economică dintre România și Germania este puternică și „vrem ca aceasta să devină și mai puternică”.

„Strategia pe care ne-am propus-o este de a crește progresiv alocările în direcția dezvoltării economice. (…) Vom fi predictibili în orice decizie pe care o vom lua și ne vom respecta promisiunea pe care am făcut-o la preluarea mandatului, de a nu introduce taxe noi, iar acest lucru se reflectă inclusiv în PNRR. Avem perspectiva celor 76 de miliarde de euro de care România va beneficia și 15 de miliarde euro anual, prin investiții guvernamentale. Ne vom concentra să cheltuim eficient acești bani. Doar dacă cheltuim acești bani eficient avem garanția unei creșteri economice sustenabile pe termen lung”, a mai scris șeful Guvernului pe pagina de socializare.

Ultima oră
Pe aceeași temă