7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăCioloș leagă desființarea SIIJ de prezența USR PLUS la guvernare

Cioloș leagă desființarea SIIJ de prezența USR PLUS la guvernare

Prezenţa USR PLUS în coaliţia de guvernare este puternic legată de desfiinţarea SIIJ, de depolitizarea şi profesionalizarea administraţiei publice, a declarat copreşedintele formaţiunii Dacian Cioloş.

“Trebuie să recunoaştem că prezenţa noastră în coaliţie e legată puternic de capacitatea noastră de a livra pe desfiinţarea SIIJ şi legile justiţiei, pentru că e un pilon esenţial pentru reforma statului, de depolitizare şi profesionalizarea administraţiei publice. Faptul că am acceptat să politizăm prefecţii, nu înseamnă că asta e reforma pe care am propus-o”, a declarat Cioloş într-o conferinţă de presă.

De asemenea, a adăugat el, fără eliminarea pensiilor speciale, fără o reformă a sistemului de pensii “şi de eliminare a acestor privilegii”, USR PLUS nu va avea, în opinia sa, “un mandat bun”.

“”Fără penali în funcţii publice” – aici iar, ca să fie lucrurile clare, noi în momentul în care supunem la vot în Parlament “Fără penali în funcţii publice”, în 30 de zile trebuie să organizăm referendumul şi credem că putem avea susţinere la referendum, dar oamenii trebuie să poată să fie prezenţi. Şi trebuie să ieşim din perioada asta de pandemie (…), că riscăm să ratăm acest obiectiv. Dar el rămâne un obiectiv esenţial”, a explicat liderul USR PLUS.

Răspunzând unei întrebări, Cioloş a susţinut că lucrurile la guvernare “nu s-au schimbat suficient” în bine şi a arătat că după alegerile interne “lucrurile nu vor mai fi tărăgănate”.

“Deocamdată nu s-a schimbat suficient. Suntem într-o coaliţie de trei partide, partidul care vorbeşte cel mai mult de reforme şi insistă pe ele este USR PLUS. După ce trec aceste alegeri interne şi congrese, e clar că nu mai avem niciun motiv să tărăgănăm. Însă un lucru e clar: USR PLUS n-o să se mulţumească cu firimituri, n-o să se mulţumească cu mărunţişuri, în această coaliţie, sunt câteva obiective pe care trebuie să le livrăm şi cu gândul acesta am intrat şi rămânem în coaliţie”, a adăugat liderul USR PLUS. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă