22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cioloș fusese invitat să conducă USR

Cioloș fusese invitat să conducă USR dar a refuzat această ofertă. Chiar Dacian Cioloș confirmă că i s-a făcut o propunere de a „prelua USR”.

Oferta către Cioloș ar fi venit din partea lui Cristian Ghinea, în anul 2016. La acel moment, Cristian Ghinea era ministru în guvernul condus de premierul Cioloș. Dacă Dacian Cioloș accepta propunerea, el devenea președinte USR în locul lui Dan Barna.

„Da, este adevărat că am primit multe chemări din partea lui Cristi Ghinea de a prelua USR”, a anunțat Cioloș într-un mesaj postat pe Facebook. „Eu nu am dat curs acestor invitaţii niciodată”, subliniază fostul premier Cioloș.

Cioloș fusese invitat să conducă USR în locul lui Barna

Iată mesajul postat, miercuri, de Dacian Cioloș:

„Nu mă las folosit de nimeni, indiferent de beneficiile cu care sunt tentat. Am o carieră lungă în spate şi îndrăznesc să spun că este o carieră aşezată, onestă. Nu particip de felul meu la combinaţii şi conspiraţii, nu ies să strig în gura mare şi sunt rezervat pentru că ştiu prea bine că nimic nu este gratuit şi că doar propria muncă girează un succes real. Nu am dat curs invitaţiilor lui Cristian Ghinea de a prelua USR pentru că nu acesta e genul meu de a face politică”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă