16.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Ciolacu despre Iohannis: Discuțiile cu partidele politice doar mimează principiul consultării

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis, marți, președintelui Iohannis o scrisoare în care îi explică de ce PSD nu vine la consultările de la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier.

Delegația PSD era așteptată la Cotroceni marți după-amiază.

„În intervenţiile publice pe care le-aţi avut în ultimele săptămâni v-aţi antepronunţat într-un mod lipsit de echivoc în privinţa desemnării prim-ministrului. Ignorând voinţa cetăţenilor, exprimată prin vot democratic, aţi anunţat public atât înainte de alegeri, cât şi după alegeri, că aţi luat deja decizia de a desemna în această poziţie un reprezentant al partidelor care au pierdut la scrutinul din 6 decembrie 2020. Prin urmare, discuţiile pe care urmează să le aveţi astăzi cu partidele politice mimează doar principiul consultării constituţionale la care aţi făcut trimitere în invitaţia dumneavoastră. Practic, ceea ce urmează să se întâmple astăzi la Palatul Cotroceni este o mascaradă jignitoare la adresa democraţiei, un act de sfidare a cetăţenilor care au participat la alegerile parlamentare”, susține Marcel Ciolacu în scrisoarea adresată președintelui Klaus Iohannis.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă