19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăCine sunt viitorii ambasadori români, propuși de MAE

Cine sunt viitorii ambasadori români, propuși de MAE

Patru diplomați propuși să devină ambasadori români vor fi audiați, marți, 5 aprilie, în Parlament. Audierile se desfășoară în Comisiile parlamentare reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara ţării.

Cei patru diplomați audiați sunt Cornel Feruţă, Răzvan Victor Rusu, Ion Jinga și Daniel Ioniţă. Feruță este propus la Misiunea Permanentă a României de la New York, pe lângă ONU. Rusu este nominalizat la Misiunea Permanentă a României la ONU de la Geneva. Ion Jinga este nominalizat la Misiunea Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg. Daniel Ioniţă este nominalizat ca ambasador în Suedia.

Dintre cei menționați, Daniel Ioniță a fost ambasadorul României în Republica Moldova. Ion Jinga a fost reprezentant permanent al României pe lângă sediul ONU de la New York.

La rândul lui, Cornel Feruță a fost coordonator șef la Agenția Internațională pentru Energie Atomică. În această calitate, diplomatul român a participat la negocierea acordului nuclear cu Iranul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul lui Ciucă de Ziua Marinei Române

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei Române, că securitatea regiunii este vitală pentru securitatea noastră, iar conflictul din apropierea...

Mesajul lui Ciucă de Ziua Marinei Române

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei Române, că securitatea regiunii este vitală pentru securitatea noastră, iar conflictul din apropierea...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă