15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCine mai e alături de Iohannis la serbarea de 30 de ani...

Cine mai e alături de Iohannis la serbarea de 30 de ani de la Independența Republicii Moldova

Republica Moldova sărbătorește vineri 30 de ani de la proclamarea Independenței. Președintele României este la Chișinău pentru a participa la ceremonii. Tot la Chișinău se află președinții Poloniei și Ucrainei.

Președintele României, Klaus Iohannis va participa la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi la evenimentul desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău.

De asemenea, Klaus Iohannis va avea întâlniri cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele polonez Andrzej Duda și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. La final, cei patru șefi de stat vor face declarații.

„Republica Moldova sărbătorește, astăzi, 30 de ani de la proclamarea Independenței. În această zi, legământul nostru este că vom construi o Moldovă prosperă și liberă, o casă primitoare pentru toți cetățenii și oaspeții ei. O vom construi împreună. E datoria noastră față de înaintașii luptei pentru independență și e făgăduința pe care o facem copiilor de astăzi. Țara noastră are oameni luminoși, muncitori și buni – și doar cu ei, are viitor.Să trăiți, dragi concetățeni! La mulți ani, Republica Moldova”, este mesajul președintelui Maia Sandu adresat moldovenilor.

Vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău este a doua din ultimele 12 luni. Șeful statului a mai fost în Republica Moldova în luna decembrie, imediat după ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă