15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCine e Florin Roman, posibil interimar la șefia Camerei. Are doar 10...

Cine e Florin Roman, posibil interimar la șefia Camerei. Are doar 10 euro în cont!

Florin Roman ar putea fi președintele interimar al Camerei Deputaților până se va alege un șef cu puteri depline. Este susținut de liberali Florin Cîțu pentru a prelua scaunul lăsat vacant de Ludovic Orban. Iată cine este deputatul PNL care are dar 10 euro în cont!

În prezent, Florin Roman este vicepreședinte al Camerei Deputaților și poate nu am fi știut foarte multe despre el dacă nu ar fi fost protagonistul unui moment de-a dreptul hilar în Parlament, la 9 septembrie, în ziua în care s-a citit motiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. 

Deputatul PNL Florin Roman, care fusese delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi. Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS a susținut atunci că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului. Iar de aici a început în întreg scandal care mai avea puțin și degenera într-o bătaie. Pentru că Roman nu a cedat microfonul, chestorii i-au tras scaunul de sub el. Însă liberalul nu a cedat și a continua să vorbească din picioare, ținându-se la propriu de microfon. În cele din urmă a fost îndepărtat și a părăsit sala. Toată scena a fost filmată de George Simion și postată pe Facebook.

YouTube video

Florin Roman, CV

Florin Roman este născut în anul 1974, este căsătorit și are un copil. Este din Alba iar primul său loc de muncă a fost la o agenție de presă, unde a ocupat funcția de șef de secție. Se ocupa cu culegerea și redactarea articolelor. După ce  plecat din presă, în anul 2005, Roman a lucrat în sectorul gazelor naturale. A fost membru în Consiliul de Administrație la Eon Distribuție, apoi a lucrat la Electrica Serv, iar apoi și-a început activitatea în domeniul bancar. Din 2007 până în 2009 a bifat și industria auto. A fost membru în Consiliul de Administrație la Automobile România și președinte al Consiliului de Administrație la Daewoo România. În iulie 2012 ajunge vicepreședinte al Consiliului județean alba. 

Roman a urmat cursurile facultății de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu din București, este licențiat în științe economice la Universitatea Athenaeum București, este licențiat în științe economice la universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și a urmat și Colegiul Național de Apărare. Vorbește și scrie bine în franceză și engleză și spune despre el că este spontan și dinamic.

Florin Roman, declarație de avere

Potrivit declarației de avere din 2021, publicate pe site-ul Camerei Deputaților, Florin Roman deține în județul Alba, împreună cu soția sa, un teren intravilan de 620 de metri pătrați. Terenul a fost achiziționat în anul 2012 printr-un contract de vânzare-cumpărare. 

Deputatul liberal mai deține, tot împreună cu soția sa, o casă cu o suprafață de 200 de metri pătrați pe care și-a construit-o în același an 2012. Vila se află tot în Alba. 

Florin Roman conduce un autoturism Volvo XC60, an de fabricație 2011, cumpărat printr-un contract de vânzare-cumpărare. Familia deține și bijuterii în valoare de 5.000 euro. 

Deputatul PNL are trei conturi în lei și unul în euro după cum urmează: 

  • Raiffeisen Bank, cont în lei: 16.043 lei
  • ING Bank, cont în euro: 10 euro 
  • ING Bank, cont în lei: 42.573 lei
  • Banca Transilvania, cont în lei: 104.302
  • Banca transilvania, cont în lei: 1.767 lei

Florin Roman primește ca deputat o indemnizație anuală de 157.089 lei, iar alte veniturinu mai are. El nu are nici datorii. Este curat, din punctul ăsta de vedere. Nu are debite, ipoteci, garanții emise în beneficiul unui terț, bunuri achiziționate în leasing. 

Florin Roman, susținut de Cîțu și PNL

PNL va avea o propunere pentru şefia Camerei Deputaţilor după demisia lui Ludovic Orban, însă deocamdată conducerea partidului îl susţine ca interimar în această funcţie pe Florin Roman, a anunțat miercuri preşedintele partidului, Florin Cîţu. 

Florin Cîțu îl susține la șefia Camerei pe Florin Roman
Florin Cîțu a declarat că PNL va veni cu o propunere pentru șefia Camerei dar, deocamdată, îl susține interimar pe Florin Roman

„Decizia a fost că o să îl susţinem pentru interimar pe domnul vicepreşedinte Florin Roman. După aceea vom discuta şi vom vedea dacă şi cine o să fie persoana desemnată din partea noastră pentru preşedintele Camerei Deputaţilor. Vom avea o persoană, dar, deocamdată, avem o decizie pentru a-l susţine pe domnul Florin Roman ca preşedinte interimar”, a declarat Florin Cîţu miercuri, la sediul PNL, întrebat care este propunerea liberalilor pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă şi-ar dori ca el să preia şefia Senatului, Cîțu a precizat: „Deocamdată sunt premier interimar şi sunt foarte multe lucruri de rezolvat”.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu vrea certificat verde și în magazine

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă