19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCe sancțiune primesc parlamentarii PNL care vor vota moțiunea de cenzură

Ce sancțiune primesc parlamentarii PNL care vor vota moțiunea de cenzură

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat, marți, 29 iunie 2021, ce sancțiune vor primi acei parlamentarii PNL care ar vota moțiunea de cenzură.

Întrebat de un ziarist cum va fi sancționat un parlamentar PNL care votează moțiunea, Orban a răspuns scurt: “Nu mai este membru al partidului”.

Liderul PNL, Ludovic Orban, declara anterior că la nivelul conducerii Coaliției de guvernare s-a decis ca niciun parlamentar al Coaliției (deci nici din cadrul PNL) să nu voteze moțiunea de cenzură prin care PSD ar dori să demită Guvernul Cîțu.

În privința parlamentarilor PNL, Orban a precizat că ei vor fi prezenți în plenul Parlamentului în ziua dezbaterii moțiunii, dar că nu vor vota asupra acesteia.

Dezbaterea a început marți dimineață la Parlament, iar votul în plen este programat să înceapă marți la ora 14.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă