8.6 C
București
luni, 18 octombrie 2021

CCR discută reclamația privind învestirea Guvernului Cîțu, depusă de partidul AUR

Magistrații CCR discută, marți, 26 ianuarie 2021, cele două sesizări privind învestirea Guvernului Cîțu, depuse de partidul AUR. O asemenea sesizare au depus senatorii AUR, iar cealaltă sesizare a fost depusă de deputații partidului AUR.

Aceștia au reclamat Hotărârea Parlamentului României nr. 31/2020 privind învestirea guvernului condus de actualul premier, Florin Cîţu, pe motiv că audierile din comisiile parlamentare au fost formale și că nu s-a analizat programul de guvernare.

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme”, declara, la data de 23 decembrie 2020, copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă