7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăCCR: Alegerile pot fi amânate până la trei luni, iar decizia revine...

CCR: Alegerile pot fi amânate până la trei luni, iar decizia revine Parlamentului

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că ziua votului pentru alegerile parlamentare din România poate fi amânată până la trei luni, după data de 6 decembrie 2020, care este cea aprobată în acest moment de Parlamentul României. 

Pe de altă parte, o asemenea amânare o poate decide doar Parlamentul, a mai stabilit CCR.

Aceste elemente sunt precizate în motivarea deciziei prin care CCR a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului Orban asupra Legii privind organizarea alegerilor parlamentare.

Decizia Curții intervine în contextul în care un deputat independent a inițiat un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare, iar PSD a anunțat că acest proiect va fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a declarat de mai multe ori că se opune amânării alegerilor parlamentare, pe care a calificat-o drept o tentativă a unor parlamentari de a mai încasa indemizații câteva luni în plus.

Argumentul celor care susțin amânarea alegerilor este faptul că în decembrie 2020 ne vom afla în plină pandemie, dar șeful statului a atras atenția că nici în primăvara anului 2021 situația sanitară a României nu va fi mult mai bună.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă