11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Cazanciuc prezintă marile acuzații din moțiunea de cenzură: criza economiei și criza pandemiei

Robert Cazanciuc, președintele Senatului, a prezentat, duminică, într-o conferință de presă, un document pe care l-a denumit „Cartea neagră a guvernării liberale”.

„Guvernul PNL a scăpat total situaţia de sub control. Datele ultimelor săptămâni arată că au eşuat în gestionarea pandemiei. Numărul cazurilor confirmate a crescut într-un ritm alarmant. Au eşuat în relansarea economiei, planul de relansare economică a rămas tot la stadiul de proiect, nimic concret. Au eşuat în îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de români. Dublarea alocaţiilor – nu, probabil în scurt timp nici mărirea pensiilor. Sunt rezultatele unei guvernări interesate doar de alegeri şi de câştig rapid pentru clientela de partid”, a susținut senatorul Robert Cazanciuc în conferința de presă desfășurată la sediul PSD.

„Stimabililor liberali, aţi transformat ameninţarea Covid care zguduie o lume întreagă în oportunităţi de afaceri pentru băieţii deştepţi ai PNL, fără jenă, fără emoţie”, a mai spus Robert Cazanciuc.

Senatorul PSD a precizat că acestea vor fi principalele acuzații pe care PSD le va include în moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban. Moțiunea ar urma să fie depusă pe la mijlocul lunii august.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunțase anterior că se așteaptă ca moțiunea de cenzură să fie susținută de toate partidele, cu excepția USR care „nu s-a hotărât dacă este la guvernare sau în opoziție” și cu excepția PMP care „este la guvernare”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă