14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Cazanciuc: Formarea Coaliției de guvernare nu a ținut cont de votul românilor

Formarea actualei Coaliții de guvernare nu a ținut cont de votul românilor, susține senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost președinte al Senatului și fost ministru al Justiției.

„Atunci când încropeşti o coaliţie care să guverneze fără să ţii cont de votul în ansamblu, evident că apar conflicte sociale. Dacă preşedintele Iohannis ar fi ţinut cont de votul românilor şi ar fi oferit mandatul PSD de a forma un guvern, probabil am fi evitat acele conflicte care astăzi aduc oamenii în stradă, pentru că priorităţile unei coaliţii în jurul PSD ar fi fost cu siguranţă altele, nu de a trage la sorţi, pentru că am ajuns acum să tragem la sorţi funcţiile de conducere”, a declarat senatorul Cazanciuc într-o conferință de presă.

Robert Cazanciuc face astfel aluzie la o informație apărută în spațiul public, potrivit căreia unele funcții din administrație se negociază și chiar se trag la sorți între cele trei partide din actuala Coaliție (PNL, USR PLUS, UDMR).

Întrucât formarea Coaliției nu respectă votul românilor de la alegerile parlamentare, fostul ministru al Justiției avertizează că ”aşa cum am anticipat şi la finalul anului trecut, începutul de an va fi sub semnul conflictului social”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă