10.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Cât mai stă Arafat la ISU. Bode lămurește situația

Întrebat luni de jurnaliști dacă este mulțumit de activitatea secretarului de stat Raed Arafat, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că evaluarea unui secretar de stat este „complexă”.

„Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, așa cum a fost la Constanța. O evaluare a activității unui secretar de stat este mult mai complexă și nu am pus în discuție în acest moment evaluarea activitpții domniei sale. Cu siguranță, vom avea la un moment dat o evaluare pe toți secretarii de stat, nu țintit pe o persoană. (…) Dacă se vor bucura de susținere politică în continuare vor rămâne în funcție. (…) Categoric, nu se pune problema doar de susținere politică, activitatea de până acum este foarte importantă”, a spus Lucian Bode.

Se va analiza dacă se vor achiziționa perne pneumatice la nivelul ISU

Ministrul de Interne a anunțat că de luni și-a început activitatea și grupul de lucru care trebuie să analizeze posibilitatea de a achiziționa la nivelul ISU-urilor a pernelor pneumatice de salvare. Lucian Bode a spus că așteaptă un raport în 2-3 săptămâni: „La prima vedere, mie mi s-ar părea normal ca un astfel de echipament să fie în dotarea ISU-urilor. (…) Sigur că la finalul acestui grup de lucru vom vedea exact de ce din 2015 până acum aceste echipamente nu au fost achziiționate”.

Lucian Bode a mai anunțat că o echipă de control de la IGSU a început luni o anchetă disciplinară la Constanța.

„De astăzi, o echipă de control de la IGSU se află la Constanța tocmai pentru a realiza cercetarea disciplinară pentru trei ofițeri. Unul dintre ofițeri, cu funcție de conducere, vineri și-a înaintat raportul de pensionare, raport aprobat, dar asta nu înseamnă că dacă se va demonstra că acolo au fost încălcări ale legii nu vor suporta consecințele legale”, a mai spus ministrul.

Ultima oră
Pe aceeași temă