12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăCălin Popescu Tăriceanu, atac la consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu

Călin Popescu Tăriceanu, atac la consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu

Tăriceanu mai spune că un fost coleg din PNL l-a sunat şi i-a spus că atunci liberalii din comisie “au primit ordine clare” să boicoteze dezbaterile.

“Am să vă mai dau o informaţie care este la prima mână. (…) În 2015 a mai fost o discuţie în care a fost implicată doamna consilier prezidenţial, cu paralamentarii care făceau parte din Comisia de revizuire a Constituţiei şi cărora li s-a transmis de către doamna consilier că preşedintele nu doreşte nicio modificare a Constituţiei. Prin urmare, cei care erau în Comisie din partea PNL au primit ordine clare de boicotare. Comisia nu a mai funcţionat şi totul a rmămas cum ştiţi. În loc să se meargă mai departe cu un proiect de modificare a Constituţiei…. Pentru că eu am insistat pe următoarea idee: reunim grupurile parlamentare şi facem o discuţie asupra principiilor. Nu pornim să modificăm aricolele până nu ne hotărâm care este arhitectura constituţională pe care vrem să o avem şi acest lucru s-a transpus în creare acelei Comisii la care participau toate partidele parlamentare şi unde PNL a avut această poziţie în final. Eu nu mai eram în 2015 în PNL, dar acest coleg (din PNL – n.r.) mi-a dat telefon să îmi spună ce s-a întâmpat, această interesantă întâmplare”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă el consideră că Simina Tănăsescu ar trebui demisă, Tăriceanu a replicat: “Dacă intervenţia a fost aşa cum a fost relatată iniţial, acest lucru e foarte grav şi ar însemna că un astfel de consilier, că a făcut-o din proprie iniţiativă sau nu, nu mai are ce să caute într-o astfel de funcţie”.

Judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu a declarat pentru DCNews că a avut joi o întâlnire cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, aceasta spunându-i că fundaţia VeDem Just îi cere preşedintelui să emită un decret de revocare a sa de la CCR.

Lăzăroiu spune că mandatul său este perfect legal şi că ”se vrea neapărat să se creeze o presiune”. Ulterior, judecătorul CCR a declarat pentru G4Media că Simina Tănăsescu nu i-a cerut să demisioneze şi nici nu a simţit presiuni din partea acesteia.

Administraţia prezidenţială a precizat pentru DCNews că Simina Tănăsescu este în concediu şi s-a întâlnit la Facultatea de Drept cu Petre Lăzăroiu, iar între cei doi a avut loc o discuţie pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just, o discuţie tehnică, între doi profesionişti de drept constituţional, care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României.

Cele mai citite

Nevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. După cum se știe, în ziua de...

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă