17.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Bugetul ar putea fi atacat la CCR. Ce are de gând PSD

PSD va decide luni dacă sesizează sau nu Curtea Constituțională (CCR) în privința bugetului pe 2021, a anunțat, la RFI, deputatul social-democrat Daniel Suciu, secretar al Camerei Deputaților.

„Luni avem ședință de Birou Politic Național și vom lua decizia în forurile statutare. Nu este o decizie simplu de luat. Motive sunt extrem-extrem de multe și vă dau un singur exemplu, celebra anexă 703, care nu a existat niciodată, nu există nici o fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt dați exclusiv pentru unități administrativ-teritoriale conduse de PNL și USR, în condițiile în care administrațiile locale conduse de PSD cu adevărat au fost pedepsite de către actuala guvernare””, a spus Suciu.

Social-democrații sunt nemulțumiți că nici un amedament propus de ei nu a fost adoptat

Întrebat dacă guvernările PSD nu au procedat la fel, deputatul a răspuns: „Nu, vă spun cu certitudine. Eu am fost timp de zece luni ministrul Dezvoltării Regionale și niciodată nu am făcut așa ceva”.

Daniel Suciu critică faptul că nici un amendament al Opoziției la bugetul pe 2021 nu a fost acceptat.

„E pentru prima dată când nici măcar un amendament, nici măcar amendamente de corelare pe tehnică legislativă nu au fost aprobate. Cred că e profund nesănătos pentru democrația noastră”, a mai spus social-democratul.

Legea bugetului pe 2021 a fost adoptat de Parlament, marți seara, fără a fi acceptat vreun amendament al Opoziției.

Ultima oră
Pe aceeași temă