21.3 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Băsescu: PSD vrea ca Iohannis să devină președinte la Consiliul European. Ce ar câștiga Dragnea

”PSD a votat ca România să dea președintele Consiliului European. La președinția Consiliului European trebuie să susții după regulile Consiliului. Întotdeauna, președintele se alege dintre membrii Consiliului. Numai pe domnul președinte Iohannis îl avem. PSD nu a avut niciodată membru în Consiliul European. Klaus Iohannis e singura persoană care îndeplinește condițiile. Viorica Dăncilă nu poate pentru că nu e membră a Consiliului European. (…) PSD a votat ca România să dea președintele ConsiliuluI European. Iar liberalii au votat că îl susțin pe Iohannis pentru președinția României. Deci domnul Iohannis are asigurate două mandate simultan. PSD a votat pentru susținerea lui Klaus Iohannis la șefia Consiliului European. E o șarlatanie din partea lui Dragnea, i-a păcălit. El, în mintea lui, și-a spus: ”Domnule președinte, mergeți dumneavoastră la Bruxelles, iar eu iau președinția României”. Dragnea e dereglat. Congresul a votat că PSD se va bate pentru ca România să preia mandatul după Donald Tusk, în 2019 se termină în iunie-iulie și intră în funcțiune în septembrie”, a spus, duminică seară, la B1 TV, Traian Băsescu.

Reprezentanţii PSD, prezenţi sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD, au votat în unanimitate în favoarea începerii dezbaterilor pentru cinci convenţii naţionale. Printre ele se află și Convenţia naţională pentru preşedinţia Consiliului UE.

„Aici trebuie să lăsăm deoparte atacurile, răfuielile politice, politicile partizane şi să stabilim împreună care sunt proiectele majore pe care trebuie să le aibă România în vedere, dar şi care sunt realizabile”, a spus Liviu Dragnea, sâmbătă, la Congres.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă