5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Băsescu despre plecarea lui Kovesi: Am o spaimă de ceea ce vine după ea

Fostul șef al statului, invitat la postul B1 Tv, a fost întrebat dacă crede că Kovesi își va da demisia.

Traian Băsescu a răspuns: ”Eu am o spaimă, ce vine după ea. Eu cred că asta e perspectiva, să rămână până își încheie mandatul. Are mai multe variante: ori Bruxelles, ori consilier prezidențial, ori se întoarce înapoi la DIICOT, de acolo de unde am luat-o acum 12 ani sau, dacă vor mai fi câteva informații ce se pot preda ca ale doamnei Moraru, s-ar putea să aibă probleme penale. Nu exclud nicio variantă, cum nu e exclusă o astfel de variantă nici pentru președinți, nici pentru șefi de parchete. Un om în funcțiile astea și cu atâta contestație, poate fi în orice situație după ce își termină mandatul. Cum am fost și eu, am avut 8 dosare după ce mi-am terminat mandatul”.

Fostul șef al statului consideră că decizia lui Kovesi de a apela la presa străină pentru a se plânge de situația din România nu este oportună.

”Nu îmi place și nu e corect că a doua zi s-a repezit la Financial Times, un ziar de prestigiu. Afirmații de genul «există o campanie de calomniere a DNA. (…) eforturile de revizuire a legislației anticorupție și a sistemului judiciar ar putea însemna că nu vor mai putea ancheta pe nimeni». Cum faci astfel de afirmații în presa internațională, când, în momentul de față, avem legile Justiției care nu au nimic în comun cu desfășurarea anchetei?”, s-a întrebat Traian Băsescu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă