13.4 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Barna: Eu sunt optimist, avem o rezervă de 6-7 parlamentari, ar trebui să fie suficient

Barna a declarat, marţi seară, că există ”o rezervă” de 6-7 parlamentari faţă de cei care au semnat moţiunea ceea ce ”ar trebui să fie suficient ca această moţiune să treacă”.

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, marţi seară, într-o emisiune la TVR, că parlamentarii partidului vor vota la vedere moţiunea de cenzură.

”Nu ştiu să fie încercări de întors vreun vot. Pentru noi lucrurile sunt simple, nu avem îndoieli. Eu sunt optimist, avem o rezervă de 6-7 parlamentari, ar trebui să fie suficient ca această moţiune să treacă. Aş vrea să cred că oamenii care au semnat moţiunea vor veni şi vor vota şi în aceste condiţii moţiunea va trece”, a declarat Dan Barna.

Acesta a reiterat ideea alegerilor anticipate care ar fi singura soluţie de ieşire din criza politică actuală.

Dan Barna a precizat că Alianţa USR PLUS va susţine o guvernare PNL de tranziţie, pe anumite obiective: alegerea primarilor în două tururi, fără penali în funcţii publice şi legile justiţiei.

”Nu văd o altă variantă. Un guvern trebuie să îşi asume aceste priorităţi, e foarte simplu. Orice soluţie din asta mermelită nu duce nicăieri”, a mai spus Barna.

Potrivit acestuia, moţiunea ar fi trebuit depusă cât mai repede ”pentru a nu-i da timp PSD să se organizeze”.

”S-a preferat să avem un număr de semnături pentru ca moţiunea să treacă”, a mai declarat Barna.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost depusă marţi, la Parlament, anunţul fiind făcut de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, în prezenţa liderilor opoziţiei.

Moţunea este semnată de 237 de parlamentari, printre care şi de deputaţi ai minorităţilor naţionale, de patru ai PSD şi de un deputat independent. 

Moţiunea va fi dezbătută şi votată joi, de la ora 10.00. 

Ultima oră
Pe aceeași temă